Helsinki ponnahti Euroopan toiseksi lupaavimmaksi kaupungiksi

Talouslehti Financial Timesin tutkimusyhtiö pitää Helsingin taloudellista potentiaalia Euroopan toiseksi parhaana.

| Päivitetty

Helsinki ponnisti kakkossijalle Euroopan tulevaisuuden kaupunkeja listaavassa tutkimuksessa. Talouslehti Financial Timesin tutkimusyhtiö fDi Intelligence valitsi vuosien 2014–2015 listauksessaan lupaavimmaksi kaupungiksi Lontoon ja lupaavimmaksi alueeksi Nordrhein-Westfalenin osavaltion Saksassa.

European Cities and Regions of the Future -tutkimuksessa fDi mittaa eurooppalaiskaupunkien taloudellista potentiaalia. Helsinki nousi uutena 25 eurooppalaiskaupungin joukkoon. Tutkimuksen mukaan Helsingin strategia suorien ulkomaisten sijoitusten (foreign direct investment, FDI) houkuttelemiseksi on hyvä ja Helsingin pyrkimys houkutella sijoituksia onkin saanut lisää huomiota.

Helsinki pyrkii houkuttelemaan ulkomaisia sijoituksia korostamalla tutkimus-, kehitys- ja innovointimahdollisuuksia, esittelemällä start up -yrityksiä ja kasvupääoman mahdollisuuksia sekä tuomalla esiin hyvin toimivia meri- ja lentoliikenneväyliä.

Lontoo valloitti ykköstilan muun muassa laajoilla kasvumahdollisuuksillaan ja ulkomaisten sijoitusten houkuttelemisella erityisesti ohjelmisto- ja tietotekniikkayrityksiin ja yritys- ja rahoituspalveluihin. Muita pohjoismaisia kaupunkeja ei 25 kaupungin päälistalle mahtunut.

Alueissa Nordrhein-Westfalen nousi edellisestä, vuosien 2012-2013 tutkimuksesta kuusi sijaa. Kööpenhaminan alue oli tutkimuksen kolmanneksi ja suur-Tukholma neljänneksi lupaavin talousalue.

Tutkimuksessa fDi kerää tietoja kaupunkien tai alueiden taloudellisista mahdollisuuksista, inhimillisestä pääomasta ja elämäntyylistä, kustannustehokkuudesta, infrastruktuurista ja yritysten toimintaympäristöstä. Tietoja kerättiin yhteensä 468 kaupungista tai alueesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?