Yle: Liikanen toivoo eduskunnalta ymmärrystä talouden tilasta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Liikanen Ylelle: Talouden faktat eivät kuulu politiikkaan

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikasen mukaan talouden rakennekriisi jatkuu seuraavalle vaalikaudelle, Yle kertoo.

Finanssikriisi jatkuu tämän vaalikauden, totesi Erkki Liikanen maanantaiaamuna Ylellä.

17.2.2014 8:59 | Päivitetty 17.2.2014 8:59

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen toivoo, että eduskunta ymmärtäisi Suomen talouden tilanteen. Ylen aamu-tv:ssä vierailleen Liikasen mukaan talouden tosiasioista pitäisi päästä yhteisymmärrykseen.

– Finanssikriisi alkoi 2007–08 ja jatkuu tämän vaalikauden. Suomen talouden rakennekriisi alkoi edellisellä vaalikaudella, on kestänyt tämän ja jatkuu seuraavalle. Kyllä toivoisin, että eduskunnassa katsotaan Suomen talouden pitkää kehitystä, Liikanen sanoi Ylelle.

Liikasen mukaan Suomen taloustilanne on tällä hetkellä vakava ja edellyttää toimia. Hän toivoisi, että poliitikot pääsisivät yhteisymmärrykseen edes siitä, kuinka paljon taloutta pitää sopeuttaa. Sopeutustoimia voisi jaksottaa pidemmälle aikavälille.

– Toivoisin kovasti, että talouden tosiasioista voitaisiin löytää yhteinen pohja, kuten tapahtui keväällä työmarkkinoilla. Talouden faktat eivät kuulu politiikan piiriin. Politiikkaan kuuluu se, mihin tärkeysjärjestykseen asioita laitetaan, se on vaaleissa ratkaistava, Liikanen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?