S-ryhmä antoi potkut kahdelle johtajalleen

SOK:n pääjohtajakisa sai tänään sinetin, kun osuustoiminnallinen S-ryhmä mullisti johtoaan.

13.2.2014 15:18 | Päivitetty 14.2.2014 7:19

Osuustoiminnallisen S-ryhmän keskusyhteisön SOK:n johto mullistuu maaliskuun alussa.

S-ryhmä palaa entiseen kenttäohjausmalliin, jota vetämään saapuu Osuuskauppa KPO:sta toimitusjohtaja Arttu Laine, 44. Laine aloittaa SOK:n konsernin johtoryhmän jäsenenä ja pääjohtaja Taavi Heikkilän varamiehenä.

Kenttäjohtajan alaisuuteen S-ryhmä keskittää ketjuohjauksen ja hankinnan. Heikkilän mukaan muutoksella turvataan synergiaedut eri liiketoimintojen välillä.

– Kenttäjohtajan tehtävän palauttamisella pyrimme siihen, että päivittäis- ja käyttötavarakaupan, ABC:n sekä ravintolatoiminnan ketjut toimivat aiempaa tiiviimmässä yhteistyössä muun muassa hankinnoissaan ja taustajärjestelmiensä kehittämisessä, Heikkilä sanoo tiedotteessa.

Lainetta pidettiin Heikkilän lisäksi yhtenä vahvimpana ehdokkaana SOK:n uudeksi pääjohtajaksi syyskuussa irtisanoutuneen Kuisma Niemelän tilalle. Niemelä irtisanoutui tehtävästään yllättäen ja perusteli päätöstään kaupan murroksella ja verkkokaupan haasteilla. S-ryhmän hallintoneuvosto valitsi Heikkilän pääjohtajaksi joulun alla kuukausia kestäneen valintaprosessin jälkeen.

Antti Sippolasai lähteä

Niemelän eron jälkeen pääjohtajan tehtäviä hoitanut SOK:n liiketoimintajohtaja Antti Sippola saa sen sijaan lähteä. Tiedotteen mukaan Sippolan sekä päivittäistavarakaupan, polttonestekaupan ja logistiikka- ja hankintayhtiöiden kokonaisuudesta vastanneen johtaja Vesa Kyllösen työt päättyvät välittömästi.

Käytännössä Sippola ja Kyllönen saivat potkut tänään. Sippolan potkut ja Laineen siirtyminen SOK:hon alueosuuskaupasta sinetöivät Heikkilän valinnan pääjohtajaksi, kun toinen kilpakumppaneista liittyy Heikkilän joukkueeseen ja pääjohtajuutta maistanut Sippola lähtee.

SOK:n johtoryhmässä käyttötavarakauppaa johtanut Jorma Vehviläinen siirtyy Sippolan tilalle liiketoimintajohtajaksi.

– Uskon, että nyt muotoutunut johtoryhmä kykenee entistä nopeampaan reagointiin ja johtamaan SOK:ta sillä määrätietoisuudella, jota vauhdilla muuttuva toimintaympäristömme vaatii, Heikkilä sanoo tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?