Älykkäille rannelaitteille ennustetaan kovaa kasvua - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Äly tulee ranteeseen: Tunnetko nämä laitteet?

Fitbit on ylivoimainen niin sanotuissa hyvinvointirannekkeissa. Markkinatutkija Canalys ennustaa erilaisille rannelaitteille yli 17 miljoonan kappaleen myyntiä tänä vuonna.

13.2.2014 15:38 | Päivitetty 13.2.2014 15:39

Päällepuettavasta teknologiasta on kohkattu kovasti vuosikausia, mutta kovin järkeviä tuotteita ei markkinoille ole tullut. Nyt näyttää siltä, että puettavan teknologian läpimurron tekevät ranteessa pidettävät laitteet. Kuluvaa vuotta ennustetaankin digirannelaitteiden läpimurtovuodeksi, ja niiden odotetaan arkipäiväistyvän kuluttajakäytössä.

Rannelaitteet voi jakaa simppeleiksi perusrannekkeiksi sekä älykellotyyppisiksi fiksummiksi tuotteiksi, joihin voi ladata sovelluksia. Laitteet toimivat usein yhdessä älykännyköiden kanssa.

Tänä vuonna myytävistä 17 miljoonasta rannekkeesta älykkäämpiä versioita on kahdeksan miljoonaa. Älykkäämpien laitteiden myynti myös kasvaa Canalysin mukaan nopeammin ja on vuonna 2017 jo yli 45 miljoonaa kappaletta. Canalysin arvioista kertoi TechCrunch-sivusto.

Hyvinvointirannekkeet kertovat käyttäjänsä fyysisestä aktiivisuudesta ja patistavat arkiliikuntaan. Perusrannekkeiden markkinajohtaja on Canalysin mukaan Fitbit yli 50 prosentin markkinaosuudella viime vuoden lopulla. Jawbone UP vei markkinoista noin viidenneksen ja Niken Fuelband tuli kolmosena.

Myös suomalainen Polar Electro sai oman Loop-rannekkeensa myyntiin viime vuoden puolella. Lukuja myynnistä ei ole esitelty, mutta suosio on ainakin kotimaassa ollut kova. Loopin kyselijöille myytiin vuodenvaihteen jälkeen monessa paikassa ei-oota.

Älykkäämmistä laitteista Samsung on napannut johtoaseman, sillä se sai kännykkänsä kanssa yhdessä toimivan Galaxy Gearin myyntiin viime vuoden lopulla. Seuraavina tulevat Sony ja Pebble. Applen näkemys älykellosta on toistaiseksi vielä huhujen asteella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?