S-ryhmän tulos kasvoi viime vuonna - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

S-ryhmä paransi tulostaan ja esitti toiveen hallitukselle

S-ryhmän myynti kasvoi viime vuonna hitaasti.

13.2.2014 14:29 | Päivitetty 13.2.2014 14:17

S-ryhmän tulos ennen veroja ja ilman kertaeriä kasvoi viime vuonna 226 miljoonaan euroon edellisvuoden 212 miljoonasta eurosta, kaupparyhmittymä kertoo tiedotteessaan.

Ryhmän arvonlisäveroton vähittäismyynti kasvoi runsaan prosentin 11,4 miljardiin euroon.

S-ryhmän mukaan viime vuosi oli kaupan alalle vaikea heikon taloustilanteen ja yksityisen kulutuksen hiipumisen takia. Ryhmä ennustaa vähittäiskaupan supistuvan tänä vuonna Kaupan liiton arvioidessa, että elpymistä voidaan odottaa vasta ensi vuonna.

– S-ryhmä vastaa vaikeaan tilanteeseen tiukan kulukurin lisäksi kehittämällä uusia toimintamalleja. Sen lisäksi toivomme maan hallitukselta nyt pidättäytymistä toimista, joilla heikennetään kuluttajien ostovoimaa ja sitä kautta kaupan työllistämismahdollisuuksia, SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä sanoo tiedotteessa.

Viime vuonna jyrkimmässä laskussa oli auto- ja autotarvikekauppa, joka supistui viidenneksen vuotta aiemmasta ja jäi 406 miljoonaan euroon. Maatalouskauppa Hankkija-konserni pois lukien supistui kolme prosenttia 162 miljoonaan euroon.

Myös tavaratalo- ja erikoisliikekauppa väheni kolme prosenttia ja oli 339 miljoonaa euroa.

Ryhmän suurimmalla liiketoiminta-alueella marketkaupassa myynti kasvoi 3,5 prosenttia 7,8 miljardiin euroon. Luvussa ovat mukana Baltia ja Pietari.

Toiseksi suurin liiketoiminta-alue on ABC:n harjoittama liikennemyymälä- ja polttonestekauppa, joka supistui vajaan prosentin 1,8 miljardiin euroon.

Viime vuonna laajentuneen S-Pankin lainakanta yli kaksinkertaistui 589 miljoonaan euroon ja liikevoitto kasvoi 27,9 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 6,4 miljoonasta eurosta.

S-ryhmä kertoi tänään nimittävänsä Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtajana työskentelevän Arttu Laineen SOK:n kenttäjohtajaksi maaliskuun alusta lukien. Kenttäjohtajalle keskitetään kaikki S-ryhmän ketjuohjaukset ja niiden hankinta.

– Kenttäjohtajan tehtävän palauttamisella pyrimme siihen, että päivittäis- ja käyttötavarakaupan, ABC:n sekä ravintolatoiminnan ketjut toimivat aiempaa tiiviimmässä yhteistyössä muun muassa hankinnoissaan ja taustajärjestelmiensä kehittämisessä, pääjohtaja Heikkilä sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?