Forbes: Suomi kuudenneksi paras paikka yrityksille

Talouslehti Forbes on rankannut maailman parhaat maat yrityksille. Listan kärkeen ampaisi tänä vuonna Irlanti. Suomi löytyy sijalta kuusi.

Suomi on kuudenneksi yrittäjäystävällisin maa maailmassa.

| Päivitetty

Irlanti on Forbesin mukaan maailman paras paikka yrityksille, vaikka maa sai kolme vuotta sitten EU:n ja IMF:n hätäapupaketin talous- ja pankkivaikeuksiinsa.

Talousvaikeuksista huolimatta Irlanti on Forbesin mukaan pysynyt erittäin yrittäjäystävällisenä maana, joka on houkutellut maailman suurimpia yrityksiäkin sijoittamaan sinne.

Viime vuonna Irlanti oli listalla kuudes. Tänä vuonna kärkisijoituksessa auttoi esimerkiksi osakemarkkinoiden ralli. Irlannin pörssissä 12 kuukauden tuotto oli 44 prosenttia.

– Irlanti houkuttelee edelleen suoria ulkomaisia sijoituksia huolimatta ongelmistaan, sanoo Moody'sin ekonomisti Melanie Bowler Forbesille.

Irlannissa yritysten tulovero on 12,5 prosenttia, joka on alhaisimpia Euroopassa. Kielikin on kätevästi englanti ja työvoima koulutettua.

Kakkosena listalla on Uusi-Seelanti ja kolmosena Hongkong. Suomi on päässyt listan kuudenneksi. Innovaatioympäristö Suomessa on Forbesin mukaan maailman paras, kun taas verorasituksessa olemme vasta sijalla 19.

Myös muut Pohjoismaat ovat korkeilla sijoilla. Tanska on neljäs, Ruotsi viides ja Norja yhdeksäs.

Forbes on vertaillut 145 eri maata 11 eri tekijöillä kuten verotusta, innovaatioita, omistusoikeuksia, korruptiota, vapautta, sijoittajansuojaa, paperisotaa ja osakemarkkinoiden menestymistä.

Parhaat maat yrityksille top 10

  1. Irlanti

  2. Uusi-Seelanti

  3. Hongkong

  4. Tanska

  5. Ruotsi

  6. Suomi

  7. Singapore

  8. Kanada

  9. Norja

  10. Hollanti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?