Danske Bankin työntekijöitä epäillään joukkolainamarkkinoiden manipuloinnista - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Danske Bankin työntekijöitä epäillään markkinoiden manipuloinnista

Julkaistu: 11.2.2014 11:57, Päivitetty 11.2.2014 11:59

Tanskan syyttäjäviranomainen saattaa laajentaa Danske Bankia koskevia tutkimuksiaan, jotka koskevat epäilyjä joukkolainamarkkinoiden manipuloinnista vuonna 2009.

Danske Bankia ja sen kuutta työntekijää epäillään asuntolainasidonnaisten joukkolainojen hintojen manipuloinnista, joka olisi ollut tappioksi Dansken asuntolainayksikön Realkredit Danmarkin asiakkaille.

– On selvää, että meidän on katsottava vaatiiko tämä laajempia tutkimuksia vai onko kyseessä vain yksittäistapaus, julkinen syyttäjä Hans Fogtdal sanoo uutistoimisto Bloombergille.

Markkinoiden manipuloinnista epäiltyjä henkilöitä uhkaa jopa neljän vuoden vankeustuomio. Danske on jo aiemmin hyllyttänyt kuusikon töistään.

Danske kertoo sisäisen tarkastuksensa paljastaneen, että sen omia sääntöjä oli rikottu. Pankki ilmoitti asiasta viime viikolla Tanskan rahoitusvalvojalle (Finanstilsynet), minkä seurauksena tapauksesta on käynnistetty poliisitutkinta.

Tanskalaisen Berlingske-sanomalehden tietojen mukaan tapaukseen liittyvillä henkilöillä olisi yhteys aiempaan tutkimukseen Kööpenhaminan Cibor-koron määrittelystä finanssikriisin aikana. Cibor-tutkimus ei löytänyt näyttöä manipuloinnista, mutta totesi sen määrittelyssä olevan puutteita.