Foxconn neuvottelee tehtaista USA:n osavaltioiden kanssa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Foxconn aikoo lisätä tuotantoaan Yhdysvalloissa

Taiwanilainen Foxconn neuvottelee uusien tehtaiden perustamisesta Yhdysvaltain usean osavaltion kanssa. Yhtiö aikoo laajentaa toimintaansa Yhdysvalloissa ollakseen lähempänä asiakkaitaan.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook vieraili Foxconnin tehtaalla Kiinassa toissa vuonna.­

28.1.2014 10:10 | Päivitetty 28.1.2014 10:10

Foxconn on maailman suurin elektroniikan sopimusvalmistaja ja se tekee muun muassa Applen iPhoneja.

Foxconnin viestintäjohtaja Simon Hsing kertoi uutistoimisto Bloombergille, että ainakin kuudesta osavaltiosta on otettu yhteyttä. Yhtiö on keskustellut muun muassa Arizonan ja Coloradon edustajien kanssa.

Yhdysvallat on Foxconnin suurin markkina. Yhtiön asiakkaat, Apple mukaan lukien pyrkivät siihen, että niiden tuotteet olisi valmistettu Yhdysvalloissa, mikä saattaa tukea Foxconnin halua laajentaa tuotantoaan maassa.

Hsingin mukaan Foxconnin tarkoituksena on alkaa valmistaa Yhdysvalloissa työkaluja, muotteja ja liittimiä. Hankkeen etenemisessä olennaista on asiakkaiden hyväksyntä ja sitoutuminen. Hsing ei täsmentänyt, mitä asiakkaita hän tarkoitti.

Foxconn Interconnect Technology -yksikkö on jo aiemmin kertonut laajentavansa toimintaansa Pennsylvaniaan. Tuotantoyksikön on arvioitu tarvitsevan noin 500 työntekijää.

Yhdysvalloissa Foxconn rahoittaa myös 10 miljoonalla dollarilla robottien tutkimusta ja kehitystä Carnegie Mellonin yliopistossa Pittsburghissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?