King hankki tavaramerkin sanalle candy - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kovaa peliä App Storessa: Hittistudio omi sanan candy

Mobiilipelien kehittäjä King sai tavaramerkin sanalle "candy" ja alkoi heti perään selittää, miksi se ei ole niin kauhea asia kilpailijoille.

21.1.2014 23:28 | Päivitetty 21.1.2014 23:31

Ruotsalainen pelistudio ja huippusuositun Candy Crush Saga -pelin tehnyt King on hankkinut tavaramerkin tavalliselle englannin kielen sanalle candy, eli karkki, makeinen ja niin edelleen.

Protestiliike syntyi välittömästi, kun pari indiekehittäjää laittoi pystyyn pelinkehityskilpailun, jossa kannustetaan käyttämään ahkerasti muun muassa sanaa candy.

Mutta King vakuuttaa kohtelevansa reilusti muita pelitaloja, muun muassa GamesIndustry-julkaisu kirjoittaa. Kingin edustajan mukaan Euroopan unionin kattava tavaramerkki on tarkoitettu suojelemaan yhtiön aineetonta omaisuutta, jota vastaan rikotaan jatkuvasti.

Erityisesti taustalla on kiista toisen pelinkehittäjän kanssa. Applen App Store -sovelluskaupassa on saatavilla peli nimeltä Candy Casino Slots, ja Kingin mukaan candy on nimessä mukana vain sen näkyvyyden parantamiseksi hakutuloksissa.

– Emme ole kaikkea candy-sanan käyttämistä vastaan – joskus käyttö on legitiimiä ja emme tietenkään pyytäisi sellaisia sovelluskehittäjiä lopettamaan sanan käyttämistä, Kingin Martin Bunge-Meyer sanoo.

Ehkä yllättävintä koko jutussa on se, että Kingille ylipäätään myönnettiin tavaramerkki, joka pelien lisäksi kattaa paljon muutakin kuten jopa vaatteet.

Sillä välin Suomessa teleyhtiö Elisa yrittää saada tavaramerkkiä muun muassa sanalle viihde, eikä sen onnistumismahdollisuuksia pidetty heti kättelyssä kovinkaan kummoisina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?