Seitsemän suomalaista talouseliitin kokoukseen

Suomea edustaa Maailman talousfoorumin kokouksessa Davosissa seitsemän henkilöä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Jyrki Kataisen lisäksi paikalla on muun muassa öljy-yhtiö Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila.

19.1.2014 10:24 | Päivitetty 19.1.2014 11:13

Ensi viikolla alkavaan Maailman talousfoorumiin osallistuu seitsemän suomalaista. 

Paikalla ovat tasavallan presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Jyrki Katainen, Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb, Euroopan talouskomissaari Olli Rehn, öljy-yhtiö Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila, kansainvälisen ammattiliiton IndustriALLin pääsihteeri Jyrki Raina sekä Euroopan yleisradioliiton EBU:n mediajohtaja Annika Nyberg-Frankenhaeuser.

Maailman talousfoorumi on vuosittain Sveitsin Davosissa järjestävä tilaisuus, joka tuo yhteen taloudellisen ja poliittisen eliitin ympäri maailmaa. Paikalla on noin 2600 ihmistä, jotka edustavat poliittisen johdon lisäksi yritysmaailmaa, kansainvälisiä järjestöjä, tutkijoita ja mediaa.

Foorumissa keskustellaan kiperistä globaaleista ja paikallisista taloudellisista ongelmista.

CNN-uutiskanavan mukaan keskimääräinen kustannus osallistumisesta on noin 40 000 dollaria (noin 29 000 euroa).

Pääministeri Kataisen kabinetista kerrotaan, että maksupolitiikka on sama kuin aiempina vuosina: valtionpäämiehet ja -naiset osallistuvat tapahtumaan ilmaiseksi. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?