Apotti-hankkeesta valitus markkinaoikeuteen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Apotti-kisan ulkopuolelle jäänyt valittaa hankinnasta

Potilastietojärjestelmähanke Apotista on tehty muun muassa hankintamenettelyä koskeva valitus markkinaoikeuteen.

15.1.2014 14:23 | Päivitetty 15.1.2014 14:23

Potilastietojärjestelmähanke Apotista on tehty valitus markkinaoikeuteen. Valitus koskee muun muassa Apotin hankintamenettelyä, joka valituksen jättäneen toimittajayhteenliittymän mukaan pitäisi keskeyttää.

Apotti on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin ja useiden pääkaupunkiseudun kuntien yhteinen potilastietojärjestelmähanke. Apotti-hankintarenkaan jäsenet Helsinki, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi ja HUS valitsivat loppuvuodesta 2013 kuusi järjestelmätoimittajaa hankintaneuvotteluihin.

Hankehakemuksen jättänyt Indra Sistemasin ja Affecto Finlandin yhteenliittymä ei tullut valituksi. Hakemuksen jätti yhteensä kymmenen toimittajaa tai toimittajayhteenliittymää.

Indra Sistemasin ja Affecton yhteenliittymä on valittanut päätöksistä markkinaoikeuteen ja tehnyt hankintaoikaisupyynnön Apotti-jäsenorganisaatioille. Yhteenliittymä vaatii hankintamenettelyn keskeyttämistä.

– Mielestämme valitus on perusteeton, ja tulemme vaatimaan markkinaoikeudelta valituksen hylkäämistä. Lisäksi pyydämme viipymättä markkinaoikeudelta lupaa jatkaa hankintamenettelyä suunnitellusti, Apotin hankejohtaja Hannu Välimäki sanoo tiedotteessa.

Ennen markkinaoikeuden ratkaisua Apotin hanketoimisto jatkaa neuvottelumateriaalin valmistelua suunnitellun mukaisesti.

Apotti-hanke käy hankintaneuvotteluja Atos IT Solutions and Servicesin, CGI Suomen, Epic Systemsin, IBM Finlandin, InterSystems Corporationin sekä Tieto Healthcare & Welfaren kanssa.

Järjestelmän toimittaja on tarkoitus valita viimeistään alkuvuonna 2015. Asiakas- ja potilastietojärjestelmähankkeen hinnaksi kymmenen vuoden aikana on arvioitu enimmillään 450 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?