SS: Juankosken kartonkitehdas yrityssaneeraukseen

Juankosken kartonkitehdas on päässyt monimutkaisten vaiheiden jälkeen yrityssaneeraukseen, kertoo sanomalehti Savon Sanomat.

13.1.2014 15:24 | Päivitetty 13.1.2014 15:24

Juankoskelainen kartonkivalmistaja Premium Board Finland on päässyt yrityssaneeraukseen, kertoo Savon Sanomat.

Päätös yrityssaneerauksesta tehtiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Yhtiön toinen vaihtoehto olisi ollut lehden mukaan konkurssi, mutta kaikki suurimmat velkojat puolsivat saneerausmenettelyn aloittamista.

Premium Boardin suurimmat velkojat Finnvera ja Svenska Handelsbanken vastustivat aluksi yhtiön saneerausta. Velkojat vaihtoivat kantaansa vasta viime viikolla.

Premium Boardin edessä on yli 20 miljoonan euron velkojen leikkaus ja uuden käyttöpääoman hankinta. Yritys pyrkii käynnistämään tuotantonsa mahdollisimman pian Tecta-pakkauskartongilla.

Premium Boardin kartonkikone Juankoskella on seisonut vuoden 2012 marraskuusta lähtien ja 150 työntekijää ovat olleet lomautettuna. Saneerauksen alkuvaiheessa tuotannon on ennakoitu tarjoavan työtä 30–40 henkilölle.

Juankosken kartonkitehdas tunnettiin aiemmin nimellä Stromsdal. Pörssinoteerattu yhtiö jätti konkurssihakemuksen vuoden 2008 lopulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?