Maailman turvallisimmat lentoyhtiöt listattiin – australialainen vei voiton

Airlineratings.com on julkaissut vuoden 2013 turvallisimmat lentoyhtiöt. Katso top 10 -lista turvallisinta lentokyytiä tarjoavista yhtiöistä.

| Päivitetty

Australialainen Qantas on rankattu maailman turvallisimmaksi lentoyhtiöksi. Top 3 -joukkoon yltävät myös Air New Zealand ja dubailainen lentoyhtiö Emirates.             

Qantasin ihmishenkien menettämiseen liittyvät tilastot ovat puhtaat vuodesta 1951 lähtien: kuolettavia lento-onnettomuuksia Qantasin koneille ei ole raportoitu yhtään kappaletta 63 vuoden aikana.

Lentoyhtiöitä vertailussa oli mukana 448. Airlineratings.com huomioi yhtiöiden turvallisuudesta useita tekijöitä. Turvallisuuskriteereihin vaikuttivat muun muassa kuolinuhrien määrä ja viranomaisten tarkastukset sekä raportit.

Australian suurin lentoyhtiö Qantas sai vertailussa seitsemän tähteä. Superturvallisesta maineestaan huolimatta viime vuosi oli kuitenkin Qantasille taloudellisesti vaikea. Se varoitti joulukuussa yli sadan miljoonan euron tappioista ja tuhannen työntekijän irtisanomisista.

Vuosi 2013 oli koko lentämisen historiassa turvallisin vuosi sitten vuoden 1945 jälkeen. Lentoyhtiöitä pisteyttävä Airlineratings.com listasi myös pahimmat onnettomuudet: Viime vuonna 269 ihmistä kuoli 29 onnettomuudessa. Synkin onnettomuus tapahtui marraskuussa Kazanissa, kun Tatarstan Airlinesin turmassa kuoli 50 ihmistä.Turvallisimmat lentoyhtiöt top 10

  1. Qantas                                

  2. Air New Zealand          

  3. Emirates                    

  4. Etihad                       

  5. Cathay Pacific            

  6. Singapore Airlines      

  7. Virgin Atlantic            

  8. EVA Air                     

  9. All Nippon Airways               

  10. Royal Jordanian

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?