KSML: Lähes neljäsosa kansanedustajista pitänyt aiemman työpaikkansa

Kansanedustajista 45:llä on Keskisuomalaisen selvityksen mukaan työpaikka odottamassa eduskunnasta putoamisen varalta.

28.12.2013 10:24 | Päivitetty 28.12.2013 10:23

Kansanedustajista 45 on pitänyt aiemman työpaikkansa virkavapaan tai muun järjestelyn avulla, kertoo Keskisuomalainen. Eduskuntaryhmistä kaikissa muissa paitsi Vihreissä istuu edustaja, jolla on siviilityöpaikka odottamassa Arkadianmäeltä lähdön varalta.

Ministereistä aiemman työpaikkansa ovat pitäneet sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.). Risikko on virkavapaalla Seinäjoen ammattikorkeakoulun vararehtorin virasta ja Henriksson on siviilissä Pietarsaaren Seudun Osuuspankin pankkilakimies. 

Lain mukaan valtiolla työskentelevä saa kansanedustustyönsä ajaksi virkavapaata ja KSML:n mukaan myös kuntasektorilla ja muissa töissä työskenteleville järjestyy yleensä virkavapaa.

– Ei tullut mieleenikään antaa opettajan virkaa pois, koska onhan kansanedustajuus kerrallaan vain neljän vuoden luottamustehtävä, sanoo viimeksi erityisluokanopettajana työskennellyt Tuula Peltonen (sd.) lehden haastattelussa.

Noin kaksi kolmasosaa nyt istuvista aiemman työpaikkansa pitäneistä kansanedustajista on lehden mukaan ensimmäisen kauden kansanedustajia, mutta poikkeuksiakin löytyy. Kokoomuksen Raija Vahasalo ja Sosialidemokraattien Saara Karhu ovat KSML:n mukaan pitäneet siviilityöpaikkansa jäissä vuodesta 1999. Vahasalo on Kirkkonummella sijaitsevan alakoulun rehtori ja Karhu Yleisradion toimittaja. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?