Tietovuotaja Edward Snowdenin jouluviesti lähetetään tänään - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tässä on Edward Snowdenin jouluviesti

Kuvituskuva
Julkaistu: 25.12.2013 15:12, Päivitetty 25.12.2013 15:13

Tietovuotaja Edward Snowdenin jouluviesti lähetetään tänään. Viestin lähettävä brittiläinen Channel 4 julkisti osia Snowdenin viestistä.

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuspalvelun NSA:n alihankkijan entinen työntekijä Edward Snowden on aiheuttanut viranomaisille kauhua tietovuodoillaan. Joulupäivänä viranomaisten ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä Snowden tuo julkisuuteen vain itsensä, lähettäessään maailmalle jouluviestin jossa hän vaatii paljastamansa vakoilun loppumista.

Channel 4 -televisiokanava on kuvannut Snowdenin lyhyen viestin, ja se näytetään tänään Suomen aikaa kello 18.15. Kanavalla on historia poikkeavien jouluviestien lähettämisestä, muun median keskittyessä lähettämään Englannin kuningattaren joulutervehdyksen.

Kanava on julkaissut osia Snowdenin viestistä.

Snowdenin mukaan kirjailija George Orwell varoitti massavakoilusta totalitaarista yhteiskuntaa kuvaavassa kirjassaan 1984.

– Kirjassa esiintyneet tiedonkeruu-tavat - mikrofonit, videokamerat, meitä valvovat TV:t - eivät ole mitään verrattuna nykypäivän vakoilukeinoihin. Me kannamme jokaista liikettämme jäljittäviä sensoreita taskuissamme. Mieti mitä tämä tarkoittaa tavallisen ihmisen yksityisyyden kannalta, Snowden sanoo viestissään.

– Tänään syntyvällä lapsella ei ole mitään käsitettä yksityisyydestä. Se on ongelma koska yksityisyydellä on väliä; yksityisyys auttaa meitä määrittämään ketä olemme ja mitä haluamme olla.

Tuoreimmat osastosta