McDonald's työntekijöilleen: "Välttäkää pikaruokaa"

Hampurilaisjätti McDonald's neuvoo työntekijöitään välttämään pikaruokaa. Kyseessä on tuorein esimerkki yhtiön pr-mokien sarjassa.

25.12.2013 13:33 | Päivitetty 25.12.2013 13:33

Ravintolaketju McDonald'silla on ollut viime aikoina vaikeuksia pitää itseään poissa negatiivisesta julkisuudesta. Tuorein esimerkki yhtiön pr-mokasta tuli äskettäin, kun se neuvoi työntekijöitään välttämään epäterveellistä ruokaa – kuten McDonald'sin tuotteita. Asiasta uutisoi ensimmäisenä CNBC.

Yhtiö on avuliaasti perustanut työntekijöille neuvoja tarjoavan "McResource Line" -nimisen palvelun. Nyt palvelusta annettiin ohjeita hyvän ruokavalion suhteen: vältä pikaruokaa.

Sivulla näytettiin kuvaa hampurilaisateriasta, jonka alle oli laitettu teksti "epäterveellinen valinta". Työntekijöitä varoitettiin pysymään kaukana kyseisistä ruoista, koska ne ovat "lähes aina hyvin kalori-,rasva-,sokeri- ja suolapitoisia".

– On vaikea syödä terveellisesti jos syöt usein pikaruoka-ravintoloissa. .. Monet pikaruokalat eivät myöskään tarjoa juuri tuoreita hedelmiä tai vihanneksia, sivulla neuvotaan.

Aiemmin McDonald's on neuvonut työntekijöitään muun muassa antamaan jouluaikana reilusti tippiä personal trainerille ja uima-altaan puhdistajalle, opastanut työntekijöitä ruokakuponkien hakemisessa, ehdottanut työntekijöilleen omaisuuden myymistä käteisen saamiseksi sekä rakentanut työntekijöilleen "taloudelliseen itsenäisyyteen" johtavan mallibudjetin, joka olettaa työntekijöiden tekevän kahta työtä yli 70 tuntia viikossa.

McDonald'sin mukaan yhtiön McResource Line -nettisivulta napattuja osioita tulkitaan edelleen täysin irti asiayhteydestä. Se sanoo kuitenkin tutkivansa asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?