VTV: Finaviassa yhtiön omien ohjeiden vastaisia johdannaissopimuksia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

VTV: Finaviassa yhtiön omien ohjeiden vastaisia johdannaissopimuksia

Valtiontalouden tarkastusvirasto moittii Finaviaa johdannaisten käytöstä.

17.12.2013 8:21 | Päivitetty 17.12.2013 8:34

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) mukaan Ilmailulaitoksessa eli nykyisessä Finaviassa on käytetty yhtiön sisäisten ohjeiden vastaisia johdannaissopimuksia. Asia kävi ilmi vuoden 2011 tilintarkastuksessa.

Finavia kertoo aamulla julkistamassaan tiedotteessa uudistaneensa rahoituspolitiikkansa ja rahoitukseen liittyvät raportointikäytäntönsä heti sen jälkeen, kun asia tuli ilmi. 

Ilmailulaitoksen sisäisten ohjeiden mukaan johdannaisten käyttö oli sallittua vain suojaustarkoituksessa. VTV:n mukaan johdannaisten käyttö ei kuitenkaan kaikilta osin ollut tarkoituksenmukaista eikä rahoituksen riskienhallintaa ja raportointia eikä sopimustenhallintaa ja seurantaa ollut aina järjestetty ohjeiden mukaisesti. Johdannaissopimuksiin liittyvät riskit tai niiden todellinen luonne eivät siten tulleet ilmi.

VTV kertoo tiedotteessaan, että Finavian hallitus ryhtyi oma-aloitteisesti korjaaviin toimenpiteisiin viime vuonna saatuaan asian tietoonsa. Finavia kirjasi johdannaissopimuksista tämän vuoden kolmannen neljänneksen osavuosikatsaukseen yhdeksän miljoonan euron arvostustappion.

Ilmailulaitoksesta tehtiin valtion liikelaitos vuonna 1991. Vuoden 2010 alusta alkaen Ilmailulaitos muutettiin osakeyhtiöksi ja sen nimeksi tuli Finavia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?