Rakentaja sanoo Googlen proomujen olevan kauppoja - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Rakentaja selitti Googlen proomun: Se on kauppa

Googlen proomut ovat enemmän kuin vain vuorovaikutteinen esittelytila, San Francisco Chronicle kirjoittaa.

Proomut näyttävät liittyvän Google Glassiin.

3.12.2013 15:09 | Päivitetty 3.12.2013 15:00

Googlen proomurakennusta San Franciscon edustalla rakentava firma sanoo, että kyseessä on kelluva kauppa.

San Francisco Chronicle sai haltuunsa Turner Constructionin luottamuksellisen budjettiraportin, jonka mukaan vastaavia rakennelmia tulee kaikkiaan kolme ja ne on tarkoitus kiinnittää laitureihin San Franciscossa, Los Angelesissa ja New Yorkissa.

Kaikki proomut on määrä rakentaa Treasure Islandilla San Franciscon edustalla, joten Portlandissa valmisteilla oleva Googlen proomu jää vaille selitystä.Google on aiemmin kaavaillut proomuista "vuorovaikutteisia tiloja, joissa ihmiset voivat oppia uudesta teknologiasta". Nyt siis näyttää siltä, että niistä tuleekin varsinaisia myymälöitä.

Treasure Island Development Authority myös vahvisti käsityksiä, että proomut liittyvät Googlen älylaseihin. Viranomaisen mukaan Google pitää proomuja tärkeänä tilaisuutena Glass-lasiensa julkaisuun ensi vuonna.

Jokainen proomu koostuu 80 kuljetuskontista, ja yhteishinta on 35 miljoonaa dollaria eli noin 26 miljoonaa euroa. On kuitenkin edelleen epäselvää, läpäisevätkö proomut viranomaisten ehdot. On mahdollista, että San Francisco kieltää Googlea köyttämästä proomua laituriin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?