Seat Leon ST on läheistä sukua VW Golfille ja Skoda Octavialle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Konsernikierron tulos, Seatin säästöfarmari

Julkaistu: 30.11.2013 7:05, Päivitetty 29.11.2013 16:29

Seat lähtee uudella Leon ST-mallillaan mukaan kilpailuun Suomen farmariautomarkkinoista. VW-konsernisukulaisuus näkyy: espanjalaisfarkussa on muun muassa Audeista kierrätettyjä vaikutteita.

Volkswagen-konserni on valmistuttanut VW Golfista ja Skoda Octaviasta tutulle alustarakenteelleen taas uuden farmariautomallin, Seat Leon ST:n.

Konsernisisaristaan Leon ST erottuu paitsi edullisemmalla hinnallaan, myös joiltain mitoiltaan. Tavaratila on 18–23 litraa pienempi kuin Golf Variantissa ja Octaviassa.

Ilta-Sanomien koeajajien mielestä litraero ei kuitenkaan tunnu autojen käytettävyydessä, sillä Leonin tavaratila on saatu hyvin muunneltavaksi ja toimivaksi.

Muotoilultaan Leon ST on valmistajan markkinointi-imagon mukaisesti urheilullisemman oloinen kuin Volkkarit ja Skodat. Auton ilmeessä on koeajajien mielestä selvästi audimaisia piirteitä. Tämä ei tietenkään ole mikään ihme, sillä Seat on ennenkin kierrättänyt mallistossaan vanhempien Audien ratkaisuja ja tekniikkaa.

Sporttifarmariuden ja voimakkaasti laskeutuvien kattolinjojen varjopuolena on sitten muun muassa kehno takanäkyvyys. Takamatkustajillekin olisi esimerkiksi Octaviassa selvästi enemmän tilaa.

Koeajajien mielestä Seatin ajettavuus on varsin hyvää tasoa. Auton ohjaus ei silti ole aivan niin viimeistellyn herkkä kuin Golfissa, ja kytkinkin on selvästi jäykempi.

Myös Seatin sisustusmateriaaleista tulee Volkswagenia halvempi vaikutelma, mutta ihmekös tuo. Perusmallina Leon ST on pari tonnia edullisempi kuin Golf.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?