Ikääntyvän väestön uusi lelu: iPhoneen yhdistyvä kuulolaite - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ikääntyvän väestön uusi lelu: iPhoneen yhdistyvä kuulolaite

Tanskassa kuulolaitevalmistajat aikovat houkutella Apple-sukupolven asiakkaikseen. Laitteet tosin eivät saa näyttää kuulokojeilta.

24.11.2013 17:25 | Päivitetty 24.11.2013 17:24

Tanskalainen kuulolaitevalmistaja GN Store Nord on ryhtynyt kimppaan tietokoneita ja puhelimia valmistavan Applen kanssa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Yhdessä yhtiöt ovat luoneet kuulolaitteen, joka ei näytä kuulolaitteelta ja joka välittää ääntä ja musiikkia käyttäjän iPhonesta suoraan korvaan, ilman välitinlaitetta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan kuulolaiteteollisuudella on hyvät tulevaisuudennäkymät: YK arvioi, että joka viides ihminen on yli 60-vuotias vuonna 2050.

Vanheneminenhyvä bisnes

Kuulolaitteet eivät perinteisesti ole innostaneet ikinuorena itseään pitävää väestöä, ennen kuin on aivan pakko.

GN uskoo kuitenkin vakaasti, että tekemällä kuulolaitteista houkuttelevampia yhtiö pystyy hyötymään paitsi länsimaiden vanhenevasta väestöstä myös vaurauden lisääntymisestä kehittyvillä markkinoilla.

Myös uusista innovaatioista tunnettu Apple on aistinut kuulolaitemarkkinoilla piilevät mahdollisuudet.

Yhtiö ilmoitti viime vuonna kuulolaitevalmistajille, että se haluaa suoran yhteyden laitteista puhelimiinsa. Yhteys onnistuu käyttämällä samaa, 2.4 gigahertsin taajuutta.

Muut kuulolaitevalmistajat ovat heränneet uudenlaisen teknologian tuomiin mahdollisuuksiin. Matkapuhelinten ja kuulolaitteiden yhdistämistä suunnittelevat myös yhdysvaltalainen Starkey Technologies ja tanskalainen William Demant.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?