Opel Insignian farmarimalli ei ole tilaihme - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ahdettu tai vähän ahdas Opel-farkku

Opelin uusi pieni bensiiniturbomoottori tekee Insignia-farmarin ajettavuudelle hyvää. Mutta pitkän auton tilat valmistaja on onnistunut hukkaamaan jonnekin muotoilukikkojen taakse.

23.11.2013 6:14 | Päivitetty 20.11.2013 15:55

Tähän asti moottoritekniikassa Opel on jäänyt hieman muiden saksalaisvalmistajien varjoon. Pieniä ja pirteitä bensaturboja kaipaavalle ostajalle ei yhtiön valikoimissa ole ollut kyllin houkuttelevia tarjokkaita.

Nyt Insignia-farmarissa uusi 1,6-litrainen SIDI-moottori täyttää monen Opel-fanin toiveet. 125 kilowatin teho on tavanomainen, mutta hetkellisesti overboost-toiminnolla 280 newtonmetriin yltävä vääntö tekee ajamisesta vaivatonta.

Ilta-Sanomien koeajajat jäivät kaipaamaan lisäpuhtia lähinnä nopeisiin ohitustilanteisiin. Muuten normaalissa ajossa voimanlähde tuntuu automaattivaihteiston kanssa hyvin ylelliseltä. Koeajajien mukaan kulutuksen saanee pysymään rauhallisella ajolla alle seitsemässä litrassa sadalla kilometrillä.

Insignian ajettavuus on moottorin lisäksi parantunut myös iskunvaimentimia ja ohjaustehostusta uusimalla. Insignia reagoi ohjausliikkeisiin iloisen välittömästi. Jousitus on tällaiseen autoon sopiva yhdistelmä jämäkkyyttä ja mukavuutta. Rengasmelu sen sijaan erottuu moottoritienopeuksilla yhä liian hyvin.

Sporttifarmarimuotoilu syö Insignian käytettävyyttä melkoisesti. Matkustamo tuntuu ahtaalta, vaikkei sitä oikeasti olekaan. Suurimmat pulmat arkikäytössä tulevat kuitenkin tavaratilan rajallisuudesta. Näin isossa autossa 540 litran tavaratila on turhan vaatimaton, ja lisäksi tila on epäkäytännöllisen muotoinen. Muhkea takapuskurikin haittaa lastaamista.

Kokonaisuutena Insignia on silti puutteistaan huolimatta persoonallinen ja moderni menevän pikkuperheen auto. Uusittu moottoritekniikka pienensi päästöjen lisäksi hankintahintaa: edeltävä 1,6-litrainen bensamalli oli parisen tuhatta euroa kalliimpi. Siihen verrattuna uutuus-Insigniassa saa enemmän vastinetta rahalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?