Google Wallet -tileille kortti – Google ryhtyy pankiksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Google Wallet -tileille kortti – Google ryhtyy pankiksi

Google tuo maksukortin Wallet-tilien yhteyteen Yhdysvalloissa.

21.11.2013 13:46 | Päivitetty 21.11.2013 12:50

Google Wallet on elektroninen lompakko, jonka yhtiö on kehittänyt älypuhelimiin. Walletilla maksetaan myös ostokset Play-kaupassa, joten Android-puhelimen omistaja joutuu helposti tekemään tuttavuutta sen kanssa.

Jos puhelimessa on nfc- eli lähilukutoiminnallisuus, Wallet-sovelluksen sisältävällä laitteella voi maksaa kauppojen nfc-lukijalla varustetuissa kassakoneissa. Elektronisessa lompakossa voi myös säilyttää kauppojen kanta-asiakaskortteja ja luottokortteja.

Google alkaa nyt toimia myös pankkina, sillä käyttäjä voi säilyttää rahaa Wallet-järjestelmässä. Nyt Wallet-tilille on julkaistu myös erillinen maksukortti.

Älypuhelimessa toimivan maksujärjestelmän ongelma on se, että kassakoneissa ei välttämättä ole nfc-lukijaa. Google esittelee tämän vuoksi perinteisen maksukortin, joka yhdistyy käyttäjän Google Wallet -tiliin.

Maksukortin avulla Google Wallet -tilin varoilla voi tehdä ostoksia tavallisissa liikkeissä, jotka hyväksyvät MasterCard-luottokortteja. Wallet-kortilla voi myös nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Google Wallet -palvelu toimii tällä hetkellä Yhdysvalloissa ja sama pätee uuteen maksukorttiin. Google ei ole kertonut tarkempia tietoja Wallet-järjestelmän mahdollisesta laajentamisesta muualle maailmaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?