Keva tutkii työsuhde-etunsa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ailus saa jatkaa Kevan johdossa – edut tutkitaan

Kuntien eläkevakuutuksen toimitusjohtaja Merja Ailus saa jatkaa tehtävässään. Kevan hallituksen mielestä Ailuksen asunto- ja autoeduista noussut kohu ei estä toimitusjohtajan työtä. Edut kuitenkin tutkitaan Kevassa uudelleen.

15.11.2013 10:58 | Päivitetty 15.11.2013 12:08

Kevan hallitus käsitteli toimitusjohtajan julkisuuskriisiä perjantaiaamuna kokouksessaan liki kolmen tunnin ajan. Hallituksen mukaan Kevan koko johdon luontaisetujen taso ja menettelytavat tarkistetaan nyt uudelleen.

Selvitys näistä valmistuu 18. joulukuuta mennessä. Sen tekee Kevan oma talousjohtaja.

– On koko talon etu, että nämä palkitsemistavat selvitetään perusteellisesti, Merja Ailus sanoo.

Kohu alkoi Helsingin Sanomien uutisoimista Ailuksen työsuhde-eduista.

Kevan arveltiin kiertäneen julkisia hankintamääräyksiä, kun se osti toimitusjohtajalleen uuden työsuhdeauton. Ajokin hankintahintaa painettiin kilpailutusrajojen alapuolelle siten, että Keva osti Ailuksen entisen auton hetkeksi itselleen ja välitti sen eteenpäin vaihtoautona.

Ailus kiistää, että hän olisi määrännyt autonvaihtojärjestelyn, tai valikoinut erikseen tulevan työsuhde-avoautonsa varusteita.

– Minulle tärkeintä oli lähinnä auton malli ja väri, Ailus sanoo.

Ailus: Luontaisedut eivättoimitusjohtajan mielitekoja

Myös Ailuksen kalliisti remontoidun työsuhdeasunnon verotusarvo osoittautui liian pieneksi. Ailuksen mukaan asunnon sijainti, kunto ja hintataso ovat perusteltuja.

– Johdon työsuhdeasunnot ovat hyvillä paikoilla siksi, että niiden arvo säilyisi. Ne eivät ole meidän vaan Kevan omaisuutta, Merja Ailus puolustautuu.

Hänen mukaansa johdon luontaiseturatkaisut ovat hallituksen yhdessä tekemiä päätöksiä, eivät toimitusjohtajan mielitekojen mukaan tehtyjä.

Kevan hallitus ei halua ennustaa, mitä joulukuisen selvityksen jälkeen yhtiön johtajistolle tapahtuu.

– Tässä talossa on tapana, että asiat selvitetään ennen jatkopäätösten tekoa, sanoo Kevan hallituksen puheenjohtaja Laura Räty.

– Mikäli selvityksissä osoittautuu, että eturatkaisuissa on toimittu lainvastaisesti, se on vakavan harkinnan paikka, Laura Räty sanoo.

– Varmasti ollaan siinä rajoilla, onko näiden palkitsemisten raja kohtuullista vai ei. Se tutkitaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?