Yle: Intialaiset it-yritykset työllistävät Suomessa jo noin tuhat ihmistä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Yle: UPM tyytyväinen ulkoistukseen intialaisille – "Tehokkuus parani"

Intialaiset it-yritykset työllistävät Suomessa jo noin tuhat ihmistä.

30.10.2013 7:52 | Päivitetty 30.10.2013 7:52

Metsäyhtiö UPM:n mukaan it-palvelujen ulkoistamishanke intialaiselle alihankkijalle Suomeen on ollut menestys, Ylen uutiset kertoo. UPM ulkoisti viime vuonna it-yritys HCL:lle 150 ihmistä.

– Mitään prosenttimäärää en halua sanoa, mutta tehokkuusero on merkittävä. Olemme tyytyväisiä sopimukseen ja itse palveluun, UPM:n tietohallintojohtaja Turkka Keskinen sanoo Ylelle.

UPM:n lisäksi muun muassa Nokia on ulkoistanut työntekijöitään intialaisille it-yrityksille. Viime vuonna Nokia ulkoisti Tata Consulting Servicesille ja HCL:lle 660 työntekijää. Intialaisyritykset eivät ole kertoneet intialaisten työntekijöiden määrää Suomessa, mutta tutkimusyhtiö Market Visionin arvion mukaan intialaiset yritykset työllistävät Suomessa noin tuhat henkeä.

UPM:n Keskisen mukaan it-alan ulkoistuksissa heikoin kohta on se, kun tietojärjestelmien ongelmia ei voida korjata ulkomailta, esimerkiksi Intiasta käsin, vaan korjaus vaatii alihankkijaa Suomessa. Suurten teollisuusyritysten lisäksi teleoperaattori Elisa on ulkoistanut väkeään Tatalle. Myös pankki- ja vakuutussektori on kiinnostunut intialaisten it-yritysten palveluista, Yle kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?