Twitter varoo Facebookin romahdusta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

TWTR lähestyy arasti pörssiä, markkina-arvo vain 10 miljardia euroa

Mobiilialan johtava yhteisöpalvelu Twitter ei halua kokea Facebookin kohtaloa osakeannissaan. Se on määritellyt osakkeen antihinnan matalalle, minkä mukaan yhtiön markkina-arvo on 13,9 miljardia odotetun 15 miljardin dollarin asemesta.

Twitter-parvi muuttaa marraskuussa pörssiin.­

25.10.2013 12:30 | Päivitetty 25.10.2013 12:17

Twitter ilmoitti torstaina tavoittelevansa 17 – 20 dollarin osakehintaa listautumisannissa. Se tietäisi yhtiön markkina-arvon sijoittumista noin 10 miljardiin euroon. Yhtiö aloittaa tänään esittelykierroksen analyytikoille ja sijoittajille, ja osakkeen tavoitehinnan odotetaan mahdollisesti nousevan ennen kuin pörssinoteeraus käynnistyy 7. marraskuuta.

Twitter aikoo myydä listautumisannissaan 70 – 80 miljoonaa osaketta. Ne vastaavat 13 prosenttia koko osakekannasta. Rajoitetuilla osake-erillä on käyty kauppaa huomattavasti antihintaa kalliimmalla, Financial Times kirjoittaa. Se viittaa kauppoihin, joissa osakkeesta on maksettu 26 – 28 dollaria.

Facebookin listausannin osakkeen yltiöpäinen hinnoittelu johti osakkeen arvon liukumäkeen julkisen kaupankäynnin alettua. Osake ei ole vieläkään toipunut röykytyksestä.

Perustajat ja yhtiön suuromistajat ilmeisesti uskovat, että lyhenteellä TWTR pörssiin menevän Twitterin osakkeet lähtevät nousuun, sillä he eivät luovu listausannissa juurikaan omista osakkeistaan.

Kaikista Twitterin perustajista ei tule miljardöörejä ilmoitetulla listaushinnalla.

Yrityksen perustajista Evan Williamsilla on suurin osakepotti. Sen arvo on ennen kaupankäyntiä 1,7 miljardia dollaria. Jack Dorseyn ja Biz Stonen viiden prosentin osuuden arvo on 700 miljoonaa dollaria.

Tavoitehinnalla yhtiö kerää markkinoilta 1,6 miljardia dollaria. Sillä on 232 miljoonaa käyttäjää.

Twitterin liikevaihto oli vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana 422 miljoonaa dollaria. Se teki 134 miljoonan dollarin tappion. Molemmat luvut suurin piirtein kaksinkertaistuivat edellisvuoden vertailujaksolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?