Twitter teinien tärkein sosiaalisen median väline - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Jääkö Facebook paitsioon? Teinit nostavat peukkua Twitterille

Yhteisöpalvelu Facebook on menettänyt merkitystään nuorten suosituimpana virtuaalisena yhteisönä. Toisaalta teineillä on Facebookissa edelleen huomattavan laaja kaveripiiri.

25.10.2013 10:06 | Päivitetty 25.10.2013 10:06

Twitteristä on tullut tärkein sosiaalisen median väline teineille, kirjoittaa talousjulkaisu Business Insider.

Uusi sosiaalisen median nokkimisjärjestys tarkoittaa, että yhteisöpalvelu Facebookin suosio nuorten keskuudessa on vähentynyt.

Yhdysvaltalainen investointipankki Piper Jaffray julkaisi lokakuun alkupuolella teini-ikäisten markkinakäyttäytymistä luotaavan puolivuotisraportin, jonka mukaan vain 23 prosenttia nuorista pitää Facebookia tärkeimpänä sosiaalisen median välineenään.

Vuosi sitten luku oli 42 prosenttia.

Mikroblogipalvelu Twitter nousi sosiaalisen median ykköseksi 26 prosentin osuudellaan. Facebookin kanssa samoilla viivoilla on kuvapalvelu Instagram 23 prosentillaan.

Syynä Facebookin hylkimiseen on unohtaminen: twiittailu ja kuvien jakaminen ja kommentoiminen Instagramissa houkuttelevat enemmän.

Myös Facebookin perustaja Mark Zuckerberg on puhunut julkisesti siitä, hylkivätkö teinit Facebookia vai eivät. Zuckerbergin mukaan yhteisöpalvelun omat tutkimukset eivät tue käsitystä teinien joukkopaosta.

Facebook ei tosin ole julkaissut tutkimuksia.

Teinien puheiden ja todellisen käyttäytymisen välillä voi kuitenkin olla eroja, Business Insider kirjoittaa.

Kahden nimettömän lähteen mukaan Facebook on edelleen hallitseva väline, ja teineillä on siellä huomattavan suuret sosiaaliset verkostot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?