Paljastus: McDonald's neuvoo työntekijöitään menemään sossuun

Pikaruokajättiä on syytetty riittämättömistä palkoista ja liian vähistä työtunneista. Yhdysvalloissa työntekijöitä auttaa puhelinpalvelu, josta saa neuvoja esimerkiksi ruokakuponkien hakemiseen.

24.10.2013 17:49 | Päivitetty 24.10.2013 18:00

Pikaruokajätti McDonald’s tarjoaa yhdysvaltalaisille työntekijöilleen puhelinpalvelua, josta saa ohjeita yhteiskunnan tarjoamien tukien hakemiseen, kirjoittaa CNN Money.

Asia selvisi, kun CNN Money sai kuunneltavakseen yhden pikaruokaketjun työntekijän soittaman puhelun.

McDonald’sissa yli 10 vuotta työskennellyt Nancy Salgado soitti McResource-puhelinpalveluun ja kysyi, mistä saisi apua lämmityskulujen ja ruokaostosten maksamiseen.

Salgadon tuntipalkka on 8,25 dollaria, eli vähän alle kuusi euroa.

Puhelinpalvelun työntekijän mukaan Salgado olisi oikeutettu ruokakuponkeihin ja vähintään osittaiseen lämmityskulujen kattamiseen.

Salgado sai puhelun aikana myös listan paikoista, joista hakea apua.

Yhtiön tiedotteen mukaan puhelinlinja on tarkoitettu McDonald’sin työntekijöille, jotka tarvitsevat apua erilaisten sosiaaliavustusten hakemiseen.

CNN Moneyn mukaan linja ei kuitenkaan ole avoin kaikille, vaan franchising-yrittäjät joutuvat maksamaan siitä.

Tieto puhelinlinjasta tuli julkisuuteen vain viikko sen jälkeen, kun kahden yhdysvaltalaisen yliopiston julkaisema raportti paljasti, että yli puolet pikaruokaketjujen työntekijöistä ei tule toimeen palkallaan.

Muun muassa McDonald’sia on syytetty liian pienistä palkoista, riittämättömistä työtunneista ja huonoista työeduista.

Viime vuoden marraskuusta saakka pikaruokaketjun työntekijät ovat osoittaneet mieltään ympäri Yhdysvaltoja, vaatien vähintään 15 dollarin (noin 11 euron) tuntipalkkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?