Kia Pro Cee´d sai ensimmäisen bensaturbomoottorinsa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kia kokeilee turbovoimaa

Korealaisen Kian ensimmäinen bensaturbomalli Pro Cee´d GT on ripeä, mutta ikävän kovajousinen kulkine.

19.10.2013 6:14 | Päivitetty 18.10.2013 15:51

Kian kolmiovisen Pro Cee´d -coupen suorituskyky ei ole aina ollut täysin linjassa auton menevän muotoilun kanssa. Nyt korealaisvalmistaja on kuitenkin laittanut ensimmäistä kertaa Pro Cee´d GT-malliin 1,6-litraisen bensaturbomoottorin. Se muuttaa ajokin luonnetta selvästi.

Auto Bild Suomen koeajajien mielestä moottori on sivistyneen väkevä, ja vastaa kaasuun kauniisti ilman turbopotkua. Kiihtyvyys on hyvä, mutta mikään repivän urheilullinen katurassi tämä GT ei ole.

Kuusiportainen manuaalilaatikko toimii sulavasti, ja vaihdetangon liikeradat ovat sopivan lyhyet.Ohjaus on tarkka, mutta sen sähköinen tehostus tuntuu koeajajien mielestä pikkupyörittelyssä keinotekoiselta ja kevyeltä. Ajettavuus saa muuten koeajajilta kehuja.

Pro Cee´din perusmalleihin verrattuna GT:n jousitus on huomattavasti jäykempi, jopa ikävän pintakova. Nopeatempoisessa mutka-ajossa tämä ei tietenkään haittaa, mutta tienpinnan epätasaisuudet kyllä välittyvät kuskille.

Auton Recaro-istuimet tukevat kuskia hyvin. Varustelu on riittävä, miltei pikkukikkaileva: mittaristosta voi tarkkailla muun muassa ahtopainetta ja vääntöä sekä renkaiden asentoa. Monitoiminäyttö navigaattoreineen on monipuolinen, mutta kosketusnäytön sormituntuma oli koeajajien mielestä vähän epätarkka.

Kolmiovisuuden takia käynti GT:n takapenkille on hieman hankalaa. Jalkatilaa on silti useimmille matkustajille tarpeeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?