Heidi Hautala eroaa ministerin paikalta

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala eroaa tehtävästään.

11.10.2013 12:48 | Päivitetty 11.10.2013 15:47

Valtion omistajaohjauksesta vastaava kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.) ilmoitti tänään tiedotustilaisuudessa Helsingissä eroavansa tehtävästään.

Hautala ilmoitti kantavansa poliittisen vastuun siitä, että valtion murtajayhtiö Arctia Shipping veti pois rikosilmoituksen yhtiön alukselle kiivenneiden Greenpeacen aktivistien toiminnasta. Vihreiden puoluevaltuuskunta ja eduskuntaryhmä kokoontuvat ensi viikolla valitsemaan puolueelle uuden ministerin.

– Nyt, kun olen nähnyt dokumentaation asiaan liittyvistä viesteistä, ei ole enää mahdollisuutta sanoa, että poliittista ohjausta ei olisi tapahtunut. Varovaisuuteni ja tarkkaavaisuuteni on ollut puutteellista. Olen ministerinä vastuussa siitä, miten omistajaohjauksesta vastaava ylijohtaja Pekka Timonen ja avustajani toimivat, Hautala sanoi tiedotustilaisuudessa.

Hän katsoo kuitenkin toimineensa oikein ja Arctia Shippingin eduksi. Vain käytetyt keinot olisi pitänyt valita toisin.

– Uskon jatkossakin, että valtionyhtiöille on etua siitä, että ne antautuvat keskusteluun sidosryhmiensä kanssa. Yhteiskuntavastuu ja maine ovat yhtiöille tärkeitä menestymisen edellytyksiä, sanoi Hautala.

Puheenjohtaja Ville Niinistö (vihr.) sanoi tukevansa Heidi Hautalan eropäätöstä.

– Heidi on erinomainen poliitikko ja vihreiden kantavia voimia. Hänen arvonsa ja kestävän kehityksen tavoitteensa ovat koko liikkeelle tärkeitä. Toivomme hänen poliittisen työnsä jatkuvan edelleen, sanoi Niinistö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?