Turkin pääministerin avustaja laukoo kovia kommentteja Kreikan suhteesta EU:hun ja Turkkiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

"Kreikkalaisten enemmistö haluaa jättää EU:n ja liittyä Turkkiin"

Turkin pääministerin läheinen avustaja on antanut Kreikkaan liittyen erikoisen lausunnon. Avustajan mukaan kreikkalaiset liittyisivät mielellään Turkkiin ja jättäisivät EU:n taakseen.

10.10.2013 16:30 | Päivitetty 10.10.2013 16:50

Turkin pääministerin Recep Tayyip Erdoganin läheinen avustaja on sitä mieltä, että kreikkalaiset ovat saaneet tarpeekseen Euroopan unionista.

– Jos Kreikassa olisi tänä päivänä kansanäänestys, 51 prosenttia kreikkalaisista äänestäisi EU:sta lähtemisen ja Turkkiin liittymisen puolesta, pääministerin talouspolitiikkaan erikoistunut avustaja Yigit Bulut sanoi eilen televisiohaastattelussa.

Tiedot perustuvat Zaman-lehden uutiseen. Zaman on konservatiivinen ja uskonnollinen lehti, jolla on läheiset yhteydet uskonnolliseen Gülen-liikkeeseen.

Gülen-liikkeen taas väitetään toimineen yhteistyössä Erdoganin konservatiivipuolueen kanssa, päihittääkseen maata hallinneet maalliset ja sotilaalliset tahot.

Turkin EU-jäsenhakemus on ollut kolme vuotta jäissä. Maan pääneuvottelija Egemen Bagis sanoi viime kuussa, että Turkki ei todennäköisesti tule ikinä liittymään EU:hun.

Bulutin lausunto on sikälikin mielenkiintoinen, että Kreikan ja Turkin yhteinen historia on ollut hankala siitä asti, kun Kreikka itsenäistyi ottomaaneista 1800–luvun alussa.

Bulutin sanoja ei tosin pidä ottaa liian vakavasti. Kyseessä on sama mies, joka hetki sitten väitti Erdoganin vastustajien yrittävän tappaa pääministerin telekinesian avulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?