Teknologiateollisuus pääsi työehtosopuun - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Teknologiateollisuus pääsi työehtosopuun

Teknologiateollisuus pääsi sopuun Metallityöväen Liiton ja Ammattiliitto Pron kanssa keskitetyn palkkaratkaisun mukaisista työehtosopimuksista viime yönä.

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto.­

10.10.2013 7:48 | Päivitetty 10.10.2013 7:49

Teknologiateollisuudessa saatiin onnistuneesti päätökseen neuvottelut työmarkkinoiden keskusliittojen työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisista työehtosopimuksista. Neuvottelutulos syntyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Neuvotteluissa työnantajia edusti Teknologiateollisuus ja työntekijöitä Metallityöväen Liitto ja Ammattiliitto Pro.

Sopimus koskee 120 000 työntekijää ja runsasta 25 000 toimihenkilöä. Kaikki työntekijät saavat ensimmäisenä sopimusvuonna 20 euron yleiskorotuksen. Nyt saavutettu tulos ei sisällä heikennyksiä alan nykyisiin työehtosopimuksiin, Metalliliitto ja Pro kertovat tiedotteessaan.

Neuvottelutulokset pitää hyväksyttää vielä liittojen hallinnossa.

Ammattiliitto Pro neuvottelee parhaillaan 34 sopimusalalla, osassa aloista neuvotteluja ei ole vielä aloitettu.

Teknologiateollisuuden neuvottelutulos merkitsee sitä, että keskitetty palkkaratkaisu on ison harppauksen lähempänä toteutumista. Muiden alojen työnantajaliitot ovat seuranneet Teknologiateollisuuden ratkaisun syntymistä.

Liittojen pitää ilmoittaa 25. lokakuuta mennessä, solmivatko ne seuraavan työehtosopimuksensa elokuussa sovitun keskitetyn palkkaratkaisun ehdoin.

Teknologiateollisuuden toimialalla syntyy 55 prosenttia Suomen viennistä. Ala työllistää Suomessa suoraan 289 000 henkilöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?