Pankki: Suomen asuntomarkkinoilla romahduksen vaara

Suomen asuntomarkkinat ovat yksi Länsi-Euroopan riskipitoisimmista, saksalainen Commerzbank arvioi. Asunnoissa on pankin mukaan viidennes ylihintaa.

3.10.2013 8:47 | Päivitetty 3.10.2013 8:47

Asuntojen hintojen noustua kolme vuosikymmentä asunnot ovat 20 prosenttia ylihinnoiteltuja, saskalaisen Commerzbankin ekonomisti Marco Wagner laskee.

Hänen mukaansa riskiä lisäävät maan hallituksen pyrkimykset lisätä asuntotarjontaa vähävaraisille, joiden maksukyvyn työmarkkinoiden heikkeneminen vaarantaa.

– Suomen markkinoilla vaarat ovat suuremmat kuin muualla. Pienituloisten kotitalouksien työttömyys tai maksuvaikeudet voivat laukaista muita maita paljon nopeamman asuntojen hintojen laskun, Wagner sanoo uutistoimisto Bloombergille.

Wagnerin mukaan Suomen lisäksi muun muassa Ruotsi ja Belgia ovat sellaisia Euroopan maita, joiden asuntomarkkinoilla on vaaran merkkejä.

Saksalaispankin ekonomisti sanoo, että parhaiten Suomi torjuu riskiä lisäämällä työpaikkoja tai vähentämällä työttömyyttä.

Viime viikolla Standard & Poor's arvioi Ruotsin asuntomarkkinoilla olevan 25 prosenttia ylihintaa kansantuotteen kasvua nopeamman hinnannousun takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?