Ilmarinen on tyytyväinen Nokia-pottiinsa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ilmarinen on tyytyväinen Nokia-pottiinsa

Työeläkeyhtiö Ilmarisessa ollaan tyytyväisiä Nokia-omistuksiin. NSN on vahva toimija ja tukeva sijoitus, varatoimitusjohtaja Timo Ritakallio arvioi. Sijoituksia suomalaisyhtiöiden Ilmarinen aikoo kuitenkin vähentää.

1.10.2013 20:37 | Päivitetty 1.10.2013 20:37

Microsoft-kaupoista jäljelle jäävää Nokiaa pidetään jättisijoittaja Ilmarisessa kelpona sijoituksena.

– Olemme tyytyväisiä nykyiseen omistukseemme. Meillä on kaksi prosenttia Nokiaa, Ilmarisen varatoimitusjohtaja Timo Ritakallio sanoi uutistoimisto Reutersin järjestämässä sijoittajatilaisuudessa.

Ritakallion mukaan sijoittajat todennäköisesti hyväksyvät Nokian matkapuhelinten myynnin Microsoftille. Hän huomautti, että Nokian osake on vahvistunut yli 60 prosenttia sen jälkeen kun kaupat julkistettiin elokuussa.

Valtaosan jäljellejäävästä Nokiasta muodostavaa Nokia Solutions and Networksia Ritakallio kuvasi tukevaksi sijoitukseksi. NSN on vahva, globaali toimija omalla alallaan, Ritakallio sanoi.

Kaikenkaikkiaan Ilmarinen aikoo vähentää sijoituksiaan suomalaisyrityksiin. Niiden osuutta vähennetään tällä ja ensi vuosikymmenellä, Ritakallio kertoi. Kotimaan sijaan painoa aiotaan antaa enemmän kehittyville maille kuten Kiinalle ja Etelä-Amerikalle.

Ritakallion mukaan yhtiö aikoo pienentää suomalaisyhtiöiden osuuden osakesalkussaan noin viidesosaan. Nyt niitä on lähes kolmasosa osakesijoituksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?