Helsingin pörssi poistaa Geosentricin osakkeen pörssistä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Helsingin pörssi heittää ex-Benefonin ulos

Takavuosien kännykkäyhtiön vaikea pörssitaival päättyy osakkeen poistamiseen listoilta.

Benefon tuli kuuluisaksi kännyköistään, jotka osasivat paikantaa puhelimen käyttäjän.

26.9.2013 16:17 | Päivitetty 26.9.2013 16:22

Paikannusyhtiö Geosentricin osake poistetaan Helsingin pörssistä.

Päätöksen asiasta teki Helsingin pörssin listauskomitea tänään torstaina. Komitean mukaan paikannusyhtiö ei enää täytä osakkeen listallaoloa koskevia edellytyksiä.

Osakkeella on mahdollista käydä kauppaa on viimeistä kertaa 28. lokakuuta, ellei komitean päätöstä viedä arvopaperimarkkinoita valvovan Finanssivalvonnan käsiteltäväksi kuukauden sisään.

Geosentric tunnettiin aiemmin nimellä Benefon.

Salossa kotipaikkaansa pitävän yhtiön juuret juontavat vuoteen 1988. Benefonin perusti aikoinaan kännykkäyhtiö Mobiran entinen toimitusjohtaja Jorma U. Nieminen. Pörssiin Benefon listautui vuonna 1993, ja Geosentriciksi yhtiön nimi muuttui vuonna 2007 yrityskauppojen takia.

Geosentric on kamppaillut rahoitusvaikeuksissa jo pitkään. Runsas vuosi sitten yhtiö hakeutui selvitystilaan, mutta riippumaton asiantuntijaryhmä järjesti rahoitusta yhtiölle.

Yhtiö on ollut pörssin tarkkailulistalla vuodesta 2003. Osakkeiden poistaminen pörssin listoilta on suhteellisen harvinaista. Vuoden 2007 Mifid-rahoitusmarkkinadirektiiviin asti poistaminen oli myös suhteellisen vaikeaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?