Pankki unohti poistaa tilinkäyttöoikeuden – tarjosi elokuvalippuja - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pankin moka – korvaukseksi 15 000 euroa vai elokuvaliput?

Kuvituskuva
Julkaistu: 23.9.2013 16:44, Päivitetty 23.9.2013 16:50

Pankki myönsi tehneensä virheen, kun täysi-ikäisen asiakkaan äidille jäi tilinkäyttöoikeus pojan tiliin. Mies vaati suurta rahakorvausta. Pankki tarjosi elokuvalippuja.

Aktia Pankin 22-vuotias asiakas huomasi viime keväänä, että hänen äidillään oli edelleen oikeus poikansa tilin käyttämiseen. Mies vaati pankilta 15 000 euron korvausta pankkisalaisuuden rikkomisesta.

Pankki myönsi, että tilinkäyttöoikeudet olivat jääneet vahingossa voimaan asiakkaan täysi-ikäistymisen jälkeen. Virhe korjattiin välittömästi. Korvauksena mielipahasta tarjottiin kahta elokuvalippua.

– Pankin asiakaspalvelu oli ylimielistä ja välinpitämätöntä, kertoo mies Taloussanomille. Hän ei hyväksynyt tarjottuja lippuja.

Asiakas pyysi vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEä selvittämään Aktia Pankin menettelyä. FINE sai lausunnon tapahtuneesta sekä asiakkaalta että pankilta.

Arviossaan FINE totesi, että vahingonkorvauskysymysten ratkaisu ei kuulu sen toimivaltaan. FINEn mukaan asiakas ei ollut esittänyt, mihin taloudellisiin vahinkoihin vaadittu vahingonkorvaus perustuu. Äiti ei ollut käyttänyt tiliä poikansa täysi-ikäistymisen jälkeen.

Toisaalta FINE totesi, että mikään ei kuitenkaan estä pankkia korvaamasta mielipahasta aiheutunutta vahinkoa, mikäli pankki katsoo sen aiheelliseksi.

Aktia Pankki ei vastannut Taloussanomille kysymykseen, millainen ohjeistus pankista annetaan konttoreille asiakkaiden korvauspyyntöjen käsittelyyn.

– Emme ota kantaa yksittäisten henkilöiden tilanteeseen pankkisalaisuuteen vedoten, vastaa viestintäpäällikkö Malin Pettersson sähköpostitse.

Asiakas on edelleen tyytymätön samaansa palveluun. Hän on jättänyt pankille selvityspyynnön pankin hallussa olevista rekisteritiedoistaan.

Tuoreimmat osastosta