Viranomaiset puuttuivat sveitsiläispankkiirien ylitöihin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Sveitsiläiset ratsasivat Goldman Sachsin – pankkiirien ylityöt huolettavat

Sveitsiläiset pankkiirit ovat kuuluisia työteliäisyydestään, mutta paikallisen ammattiliiton mukaan tämä on mennyt jo liiankin pitkälle.

12.9.2013 21:20 | Päivitetty 12.9.2013 21:18

Viranomaiset ovat tehneet ratsian amerikkalaispankki Goldman Sachsin tiloihin Sveitsin Zürichissa, sen jälkeen kun työntekijät olivat valittaneet, että pankki ei pidä kunnolla kirjaa työtunneista ja varsinkaan ylitöistä.

Talouskriisi on näkynyt myös alppimaan rahoitusalalla, missä työpaineet ovat lisääntyneet entisestään. Tämä koskee myös sveitsiläisiä pankkeja.

Goldman Sachsilla on Sveitsissä reilu sata työntekijää, joista suurin osa Zürichissa. Paikallinen pankkialan ammattiliitto Schweizerischer Bankpersonalverband oli valittanut viranomaisille, että Goldman Sachs rikkoo mahdollisesti kiinteäpalkkaisten työntekijöiden työaikasäädöksiä.

Kiinteäpalkkaiset työntekijät ovat yleensä ylempiä toimihenkilöitä, joiden työtunneista ei pidetä tarkkaa lukua. Paikallinen ammattiliitto kuitenkin epäilee, että työtuntien ylisuuri määrä rikkoo sveitsiläisiä työaikalakeja.

Viranomaiset eivät ole kertoneet tarkastuksen tuloksista vedoten salassapitovelvollisuuteen. Myöskään Goldman Sachsin edustajat eivät ole kommentoineet asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?