"Helsingin toimistoja muutettava asunnoiksi" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

"Helsingin toimistoja muutettava asunnoiksi"

Kansanedustaja Osmo Soininvaara (vihr.) peräänkuuluttaa Helsingin asuntopulan helpottamista muuttamalla toimistoja asunnoiksi.

8.9.2013 15:45 | Päivitetty 9.9.2013 5:59

Pääkaupungin jatkuvaa asuntopulaa tulisi ratkoa muuttamalla toimitiloja asunnoiksi, kirjoittaa Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Osmo Soininvaara (vihr.) blogissaan. Asiaa käsitellään parhaillaan Helsingin kaupunginvaltuustossa Björn Månssonin (rkp) ja viiden muun valtuutetun aloitteesta.

– Asunnoista maksetaan enemmän siellä, missä on hyvä asua ja toimistoista enemmän siellä, missä toimiston toimintaedellytykset ovat hyvät. Nämä ovat viime vuosina muuttuneet merkittävästi, Soininvaara kirjoittaa.

Kansanedustajana ja kaupunginvaltuutettuna toimivan Soininvaaran mukaan toimistojen ja asuntojen sijainneissa on tällä hetkellä Helsingissä vinouma, sillä etelä-Helsingissä on toimistoja tyhjillään samalla kun alueen asuntoihin on tunkua.

Asuntojen ja työpaikkojen sijoittaminen lähelle toisiaan ei Soininvaaran mukaan enää toimi aina, sillä markkinat suosivat Espoon Keilaniemen kaltaisia toimitilaryppäitä.

 – Kannattaisi hyväksyä muutoksen suunta, jossa asuminen kantakaupungissa lisääntyy ja toimistotila vähenee tai lisääntyy selvästi hitaammin, Soininvaara penää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?