Draghin kommentit koronlaskusta painavat euroa

Yhteisvaluutta euro on painunut Yhdysvaltain dollariin nähden alimmilleen kuuteen viikkoon sen jälkeen, kun Euroopan keskuspankin (EKP) pääjohtaja Mario Draghi sanoi EKP:n neuvoston keskustelleen tänään koronlaskusta.

5.9.2013 19:20 | Päivitetty 5.9.2013 19:20

Draghi myös sanoi, että korkoja voidaan laskea, jos rahamarkkinakorot nousevat liian korkeiksi.

EKP piti tänään keskeisen ohjauskorkonsa odotetusti ennallaan 0,5 prosentissa.

Dollari on puolestaan kallistunut jeniin verrattuna, kun sijoittajat pohtivat pakottavatko Yhdysvaltain taloudesta saadut myönteiset merkit keskuspankki Fedin vähentämään elvytystään jo tässä kuussa.

– Draghin kommentit olivat selvästi kyyhkymäiset, mikä lisäsi välittömästi euroon kohdistuvia laskupaineita. Draghi on sanonut, että rahapolitiikan viritys pysyy kyyhkymäisenä pidemmän aikaa, vaikka euroalueella on viime aikoina nähty joitain merkkejä talouden piristymisestä, Credit Suissen valuuttastrategi Bernd Berg kommentoi uutistoimisto Bloombergille Zürichistä.

Draghi pyrkii vakuuttamaan markkinat siitä, että EKP pitää korot alhaalla pidemmän aikaa tukeakseen euroalueen toipumista ennätyspitkästä taantumasta. Korko-odotukset ovat kuitenkin nousseet tasoille, joita Draghi luonnehti viime kuussa "perusteettomiksi", mikä viittaa siihen, että osa sijoittajista kyseenalaistaa hänen vakuutuksensa.

EKP nosti tänään kuluvan vuoden talousennustettaan ja odottaa nyt euroalueen talouden supistuvan 0,4 prosenttia. Vielä kesäkuussa odotuksissa oli 0,6 prosentin lasku. Samalla ensi vuoden ennustetta viilattiin alaspäin. Keskuspankki arvioi bruttokansantuotteen kasvavan 1,0 prosenttia aiemman 1,1 prosentin sijaan.

Noin kello 18,45 euro noteerattiin 1,3115 dollariin, kun noteeraus myöhään eilen oli 1,3207 dollaria. Alimmillaan euro on käynyt illalla 1,3110 dollarissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?