Draghi: EKP keskusteli myös koronlaskusta

Euroopan keskuspankin rahapolitiikka pysyy elvyttävänä kunnes talous kääntyy kohti parempaa, pääjohtaja Mario Draghi vakuutti.

5.9.2013 18:06 | Päivitetty 5.9.2013 18:08

Euroopan keskuspankin (EKP) pääjohtaja Mario Draghi vakuutti korkokokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa, että keskuspankin rahapolitiikka pysyy elvyttävänä niin kauan kuin on tarvetta.

EKP piti tänään keskeisen ohjauskorkonsa odotetusti ennallaan 0,5 prosentissa. Draghin mukaan neuvoston kokouksessa keskusteltiin myös koronlaskusta.

– Rahapolitiikka pysyy elvyttävänä vahvistaen taloudellista aktiivisuutta ja tukien talouden asteittaista kehitystä, Draghi sanoi tiedotustilaisuudessa Frankfurtissa.

Hän toisti heinäkuussa antamansa ohjeistuksen, jonka mukaan EKP:n neuvosto odottaa ohjauskorkojen tason pysyvän pidemmän aikaa ennallaan tai laskevan. Tarkempaa aikamäärettä Draghi ei antanut silloin, eikä myöskään tänään.

Draghin mukaan euroalueen talous on edelleen niin heikko, ettei keskuspankki voi sulkea pois keskustelua koronlaskusta.

Osa neuvoston jäsenistä katsoi, että taloustilanne ei anna aihetta koronlaskulle, mutta osa luonnehti elpymistä "edelleen vihreäksi".Alhaisia korkoja tukee EKP:n näkemys, jonka mukaan euroalueen riskit osoittavat yhä laskusuuntaan.

Draghin mukaan muun muassa geopoliittisten jännitteiden vaikutus raaka-aineiden hintaan aiheuttaa taloudelle riskejä lyhyellä aikavälillä. Syyrian tilanteen kehitystä pidetään keskuspankissa silmällä.

Inflaatioriski on EKP:n mukaan pysynyt hallinnassa ja inflaatio-odotukset ovat maltillisina. Keskuspankin tavoitteena on pitää inflaatio kahdessa prosentissa tai hieman sen alapuolella keskipitkällä aikavälillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?