Urpilainen Microsoftista: "Toivottavasti Suomeen jää töitä"

Jutta Urpilainen toivoo, että Microsoftin marssi Suomeen säilyttää myös työpaikkoja.

4.9.2013 11:42 | Päivitetty 4.9.2013 11:12

Sdp:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen otti kantaa Nokia-kauppaan tiistaina. Urpilainen yllättyi Nokian matkapuhelinten siirtymisestä Microsoftille, ja hän on sekä huolestunut että varovaisen optimistinen.

– Iso globaali jätti tulee nyt voimalla Suomeen. Suomessa on liiketoimintaa ja osaamista, mikä kiinnostaa ja houkuttelee. Päätös kertoo Microsoftin uskosta langattoman viestinnän osaamiseen ja valmiudesta rakentaa sen varaan, Urpilainen kirjoittaa blogissaan.

Mutta onko Microsoft Suomessa sittenkin kuin norsu posliinikaupassa? Esimerkiksi Uuden Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari pelkäsi tiistaina tuoreeltaan, että suomalainen ohjelmisto-osaaminen korvataan Yhdysvalloista runsaissa määrin löytyvällä työvoimalla.

Valtiovarainministeri toivoo, että Microsoftin tulo Suomeen auttaa säilyttämään it-alan työpaikat Suomessa.

– Toivottavasti tämä tarkoittaa myös sitä, että suomalaisista osaajista pidetään kiinni, Urpilainen kirjoittaa.

Korkeasähkövero

Microsoft satsaa Suomeen muun muassa rakentamalla 190 miljoonan euron datakeskuksen. Suomessa on perinteisesti ollut verrattain korkea sähkövero, mikä saattoi osaltaan vaikuttaa Facebookin päätökseen rakentaa pohjoismainen konesalinsa Ruotsiin.

Urpilainen huomauttaakin blogissaan ajavansa datakeskusten sähköveron alentamista. Hän kertoo myös odottavansa ilman matkapuhelimia jatkavalta Nokialta yhä kekseliäisyyttä ja innovointia.

– Vallitsevan toiveikkuuden, mutta samalla epävarmuuden keskellä on syytä vahvasti toivoa, että Nokia taloudellisesti entistä vahvempana pystyisi löytämään uusia kasvun ituja. Yrityksen T&K-toiminta pysyy Suomessa. Toivoa siis on, mutta tarvitaan myös työtä ja onnea, Urpilainen kirjoittaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?