OECD nosti Euroopan ennusteita, laski USA:n ja Kiinan

Taloudellisen yhteistyön järjestö OECD on nostanut ennustettaan euroalueen suurimpien talouksien Saksan ja Ranskan kasvusta tänä vuonna.

Ranskan bruttokansantuote kasvaa tänä vuonna, toisin kuin OECD aiemmin arvioi.

| Päivitetty

Järjestö arvioi Saksan bruttokansantuotteen kasvavan tänä vuonna 0,7 prosenttia, kun aiempi arvio toukokuulta oli 0,4 prosenttia. Ranskan talous puolestaan kasvaisi 0,3 prosenttia sen sijaan, että se supistuisi saman verran, kuten aiemmin ennustettiin.

Euroalueen ulkopuolisen Britannian talouden OECD ennustaa tänä vuonna kasvavan 1,5 prosenttia viime vuodesta.

Euroopan talous osoittaa elpymisen merkkejä samaan aikaan, kun kasvu muualla, varsinkin kehittyvillä markkinoilla hidastuu. OECD kehottaa Euroopan päättäjiä olemaan valmiina elvytyksen lisäämiseen, jos elpyminen uhkaa hiipua.

Järjestön mukaan euroalue on vielä epätasapainossa, kun viennin vahvistuminen ei vielä riitä kattamaan kotimaisen kysynnän heikkoutta velkaisissa maissa.

Euroalueen kolmanneksi suurimmassa taloudessa Italiassa viitteitä toipumisesta ei juurikaan näy. OECD pitää ennallaan toukokuisen arvionsa ja ennakoi maan talouden tänä vuonna supistuvan 1,8 prosenttia.

Lisäksi OECD on alentanut ennusteensa Yhdysvaltain tämän vuoden talouskasvusta 1,7 prosenttiin aiemmasta 1,9 prosentista. Kiinassa kasvu jäisi 7,4 prosenttiin aiemmin arvioidun 7,8 prosentin sijaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?