Napa katosi Nokia pinnoista - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokiasta jää jäljelle kolme eri bisnestä

Matkapuhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille jättää jälkeensä kolme eri liiketoiminta-aluetta, joita matkapuhelimet ennen sitoivat yhteen.

Rajeev Suri jatkaa Nokian kärkiyhtiöksi jääneen NSN:n johdossa.

3.9.2013 8:23 | Päivitetty 3.9.2013 8:33

Nokia ilmoittaa, että verkkoyhtiö Nokia Solutions and  Networks jatkaa itsenäisenä yksikkönä. NSN:llä, jonka johto ei vaihdu, on selvät sävelet lähitulevaisuutta varten. Se jatkaa henkilöstön vähentämistä ja toimintojen keskittämistä langattoman laajakaistan alueelle.Kartta- ja paikannuspalveluja toimittava Here-yksikkö on palvelupainotteinen yritys, jolla on erittäin laaja kosketuspinta erilaisiin laitteisiin ja yrityksiin. Se joutuu kilpailemaan paitsi toisten kartta- ja navigointiyritysten kanssa, mutta myös Googlen Mapsin ja Applen kehittyvien karttapalvelujen kanssa.

Advanced Technologies -yksikköä tulevat dominoimaan lakimiehet, jotka keräävät lisenssimaksuja Nokian patenteista. Yksikön luvataan myös kehittävän uutta tekniikka ja konsepteja. Sen toiminta muistuttanee Interdigitalin liiketoimintaa, jossa suuri osa liikevaihdosta haetaan tuomioistuimen kautta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?