Hallituksen "rohkeat askeleet" saavat kiitosta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Hallituksen "rohkeat askeleet" saavat kiitosta yrityksiltä

Suomen Yrittäjät, Keskuskauppakamari ja Finanssialan Keskusliitto (FK) kiittelevät hallitusta rakenneuudistuksiin ryhtymisestä.

Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi varoittaa, että finanssialan sääntelyn kiristyminen estää uusien työpaikkojen synnyn.­

30.8.2013 10:48 | Päivitetty 30.8.2013 10:48

Finanssialan keskusliiton toimitusjohtajan Piia-Noora Kaupin mukaan hallitus on selkeästi ottamassa rohkeita askeleita rakenneuudistuksissa.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Jussi Järventauksen mukaan hallitus otti "ensimmäiset ja tärkeät askeleet" työn tarjonnan välittömässä lisäämisessä. Myös Keskuskauppakamarissa ollaan tyytyväisiä, että hallitus on ryhtynyt toimeen Suomen AAA-luottoluokituksen säilyttämiseksi.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan Risto E.J. Penttilän mukaan hallituksen on nyt toteutettava rakennepakettinsa päättäväisesti ja aikataulussa.

Suomen Yrittäjät ja Keskuskauppakamari pitävät hyvänä, että hallitus suunnittelee karsivansa kuntien tehtäviä.

– Hallituksen valmius karsia kuntien tehtäviä on tervetullutta. Kepin ja porkkanan käyttäminen työntarjonnan lisäämiseksi on kannatettavaa, Keskuskauppakamarin Penttilä sanoo tiedotteessa.

Yritysverotus pysyikohtuullisen kannustavana

Budjettineuvotteluissa sovittiin kehysriihipäätöksen mukaisesti, että yhteisöveroa lasketaan nykyisestä 24,5 prosentista 20 prosenttiin. Tämä parantaa Keskuskauppakamarin mukaan verojärjestelmän kilpailukykyä merkittävästi.

– Muut muutokset yritysverotuksessa vievät tilannetta kuitenkin päinvastaiseen suuntaan, Keskuskauppakamari varoittaa.

Järjestön mukaan poistojärjestelmän kiristäminen, korkojen vähennysoikeuden rajoituksen tiukentaminen ja edustusmenojen vähennysoikeuden poistaminen kokonaan heikentävät yritysten toimintaedellytyksiä.

Suomen Yrittäjien mukaan yritysverotuksen rakenne säilyi budjettiriihessä kohtuullisen kannustavana. Henkilöyhtiöiden ja elinkeinonharjoittajien verotukseen ei kuitenkaan tullut tarpeellista kevennystä. Järjestön mukaan yhteisöveron laskun vaikutukset näkyvät vasta parin vuoden kuluttua.

FK:n Kauppi ottaa puolestaan kantaa finanssialan säätelyyn ja veronkiristyksiin.

– Uusia työpaikkoja ei synny, mikäli esimerkiksi finanssialan entisestäänkin tiukkaa sääntelyä kiristetään edelleen sekä veroja lisätään, hän sanoo tiedotteessa.

FK kertoo tukevansa pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) esitystä siitä, että EU-säädösviidakkoa pitäisi perata.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?