Viranomainen empi mutta siunasi: Suomeen uusi maksu-tv-jätti - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Viranomainen empi mutta siunasi: Suomeen uusi maksu-tv-jätti

Viranomaiset ovat hyväksyneet PlusTV:n siirtymisen DNA:n omistukseen. Viranomainen ehti aloittaa aiheesta jo lisätutkinnan.

­

30.8.2013 10:24 | Päivitetty 30.8.2013 10:24

DNA on saanut kilpailu- ja kuluttajaviraston siunauksen sille, että PlusTV siirtyy DNA:n omistukseen. Aiemmin PlusTV:n omisti Teracom.  PlusTV:n asiakkaiden nykyiset tilaukset ja palvelut pysyvän ennallaan. DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen kertoo, ettei hän vielä tiedä, aikooko DNA lakkauttaa PlusTV:n brändin.

– Meillä on kaikki vaihtoehdot pöydällä, että millä brändeillä jatketaan, Väisänen sanoo.

DNA aikoo tarjota PlusTV:n ja DNA:n asiakkaille uusia palveluita yhdistämällä molempien antenni-tv-tarjonnan yhdeksi kokonaisuudeksi. Myös DNA:n HD-kanavat tulevat PlusTV:n asiakkaiden käyttöön.

Väisänen ei vielä osaa sanoa, väheneekö yritysten henkilöstö kaupan myötä.

– Näemme synergioita yritysten toiminnassa, mutta toistaiseksi on liian aikaista sanoa mitään. Aloitamme suunnittelun yhdessä lähiaikoina, sanoo Väisänen.

Kauppa yli kaksinkertaistaa DNA:n maksu-tv-liiketoiminnan, sillä PlusTV:llä on noin 220 000 asiakastaloutta. Tällä hetkellä DNA:lla on yhteensä yli 155 000 maksu-tv-tilausta kaapelissa ja antennissa.

Osapuolet eivät kerro kauppahintaa. Vuonna 2012 PlusTV:n liikevaihto oli noin 65 miljoonaa euroa. Kaupan toteutuminen ei ollut mikään läpihuutojuttu, koska Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) tutki kauppaa perusteellisesti.

KKV:n mukaan kaupan molemmat osapuolet ovat vahvoja toimijoita maksutelevisiomarkkinoilla. Tämän lisäksi DNA on merkittävä peluri matkaviestin- ja laajakaistamarkkinoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?