S-Pankki paransi tulostaan tuntuvasti - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

S-Pankin asiakasmäärä paisui ja tulos yli triplaantui

S-Pankin liiketulos parani tammi–kesäkuussa 15,5 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 4,3 miljoonasta eurosta.

­

22.8.2013 12:53 | Päivitetty 22.8.2013 12:53

S-Pankin toimitusjohtajan Pekka Yli-Hurulan mukaan tulosparannuksen syynä on suotuisasti kehittynyt liiketoiminta. Pankin asiakasmäärä kasvoi alkuvuoden aikana yli 50 000:lla.

– Luottokauppa käy hyvin tällä hetkellä. Palveluita otetaan aktiivisempaan käyttöön, joten palkkiotuottoja on tullut aiempaa enemmän. Lisäksi sijoitustoimintamme on ollut tuottavampaa kuin edellisvuonna, Yli-Hurula kertoo Taloussanomille.

Yli-Hurulan mukaan pankin viesti maksuttomista peruspankkipalveluista on mennyt läpi tämän kevään aikana. S-Pankissa oli kesäkuun lopussa 2,6 miljoonaa asiasta, kun vuotta aiemmin lukema oli 2,5 miljoonaa. S-Etukortti Visan käyttäjiä oli 1,3 miljoonaa, kun vuosi sitten heitä oli 1,1 miljoonaa.

S-Pankin luottokanta oli kesäkuun lopussa 502 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaavaan aikaan luku oli 334 miljoonaa euroa. Yli-Hurulan mukaan etenkin viime vuonna lanseerattu S-Laina on kehittynyt positiivisesti.

S-Pankin into talletuskilvassa hiipui

Talletukset S-Pankissa ovat kuitenkin vähentyneet. Kesäkuun lopussa talletuskanta oli 2 357 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten talletuksia oli 150  miljoonaa euroa enemmän eli 2 507 miljoonaa euroa.

– Varsinkin määräaikaistalletuksia on poistunut alkuvuoden aikana, myöntää Yli-Hurula.

Yli-Hurula selittää tilannetta sillä, että korkotaso on alhainen ja S-Pankki ei suuren talletusylijäämän vuoksi tarvitse uusia talletuksia lainakannan rahoittamiseen.

– Me emme voi maksaa kaikista parhaimpia korkoja.

Pankki onkin varsin vakavarainen. Vakavaraisuusaste oli 19,9 prosenttia, kun se viime vuoden kesäkuun lopussa oli 16,9 prosenttia.

Suuriaharppauksia

S-Pankin lähiajan näkymät näyttävät Yli-Hurulan mukaan valoisilta. Pankki on tekemässä mittavaa kasvupyrähdystä. S-Pankki osti FIM-konsernista 51 prosentin osuuden. FIM on laskettu S-Pankin tytäryhtiöksi elokuun alusta lukien.

Yli-Hurulan mukaan pankki näkee suuria mahdollisuuksia rahasto- ja varainhoitoliiketoiminnassa. Tuotteita ei olla vielä alettu markkinoida, mutta Yli-Hurulan mukaan lanseerauksia on tulossa lähiaikoina.

Seuraava kasvuharppaus on tulossa alkuvuonna, kun S-Pankki ja Tapiola Pankki yhdistyvät. Yhdistymisen myötä S-Pankki alkaa tarjota muun muassa asuntolainoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?