Fed ei juuri vihjannut osto-ohjelman kohtalosta

Suurin osa päättäjistä Yhdysvaltojen keskuspankissa on sitä mieltä, ettei osto-ohjelman supistamisen aika ole vielä. Muutama aloittaisi asteittaisen vähentämisen jo pian.

21.8.2013 22:17 | Päivitetty 21.8.2013 22:16

Yhdysvaltojen keskuspankin arvopaperimarkkinakomitean jäsenet ovat laajalti samaa mieltä pääjohtaja Ben Bernanken kanssa siitä, että arvopapereiden osto-ohjelmaa on syytä supistaa loppuvuonna, jos taloustilanne kehittyy riittävän hyvin.

Tämä käy ilmi heinäkuun korkokokouksen pöytäkirjoista, jotka julkistettiin tänään.

Niistä ei kuitenkaan käy ilmi, milloin lainaostoja tarkalleen ottaen alettaisiin vähentää. Keskuspankki käyttää arvopaperiostoihin 85 miljardia dollaria kuukaudessa. Markkinoilla arvellaan laajalti, että osto-ohjelmaa alettaisiin supistaa jo syyskuussa.

Pöytäkirjojen mukaan lähes kaikki komitean jäsenet olivat sitä mieltä, että osto-ohjelman supistaminen ei ole vielä ajankohtaista. Muutaman keskuspankkiirin mielestä ostojen vähentämisen aika saattaa olla pian.

Muutama jäsen korosti kärsivällisyyden merkitystä eli sitä, että lisätiedon saaminen taloudesta on tärkeää ennen päätöstä elvytyshanojen kiristämisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?