Muotiketjua syytetään syrjinnästä: "Ne vaatteet heitettiin kasaan" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Uusi syyte ylipainoisten syrjinnästä: "Vaatteet heitettiin kasaan"

Urheiluvaatteita myyvän muotiketju Lululemonin entiset työntekijät kertovat Huffington Postille, miten liikkeissä torjuttiin ylipainoiset asiakkaat.

1.8.2013 20:51 | Päivitetty 1.8.2013 20:57

Lululemonin liikkeissä suuret koot heitetään kasoihin, ja tarjolla saattaa olla vain viime vuoden malleja. Näin väittää yhtiön entinen työntekijä Elizabeth Licorish Huffington Postille.

– Kaikki muut tuotteet olivat kaupassa kuin pyhiä, mutta ne [isot vaatteet] heitettiin kasaan, Licorish kertoo philadelphialaisesta Lululemonin liikkeestä.

– Se oli ilman muuta syrjivää heitä kohtaan, jotka pukeutuvat suurempiin kokoihin.

Vancouverista, Kanadasta lähtöisin oleva Lululemon on tunnettu erityisesti joogavaatteistaan. Huffington Postin haastattelemien brändiasiantuntijoiden mukaan se pitää tarkasti kiinni imagostaan itsestään huolehtivien ihmisten vaatettajana.

Ketjulla on eniten liikkeitä Kanadassa ja Yhdysvalloissa, mutta se toimii myös muualla maailmassa.

Myös toisen, nimettömänä pysyttelevän entisen myymäläpäällikön mukaan suurempien kokojen joogahousut laitettiin esille eri tavalla kuin muut koot. Hänen mukaansa syynä oli myös niiden heikko menekki.

Lululemonin entinen toimitusjohtaja ja perustaja Chip Wilson on jo vuosia sitten myöntänyt, että suuret koot eivät ole kannattavaa liiketoimintaa. Wilsonin mukaan isojen kokojen tekemiseen kuluu keskimäärin 30 prosenttia enemmän kangasta, mutta vaatteita ei voi silti myydä kovemmalla hinnalla.

Wilsonin mukaan suuria kokoja käyttävät ovat herkkiä ja raivostuisivat, jos heidän vaatteensa olisivat kalliimpia.

– [Isot koot] ovat rahasyöppöjä, se on varmaa, hän sanoi Calgary Heraldille vuonna 2005.

Minkä kokoisia asiakkaita Lululemon sitten ei halua? Molemmat haastatellut mainitsevat, että ainakin koko 12 kätkettiin kaupoissa. Woman Wear Dailyn mukaan yhdysvalloissa naisten keskimääräinen koko oli 14 vuonna 2011.  

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?