Brittiläinen sähköyhtiö British Gas ehdottaa, että sähkö olisi ilmaista lauantaisin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Erikoinen kilpailuvaltti: Kerran viikossa ilmaista sähköä

Brittiläinen sähköyhtiö British Gas saattaa pian tarjota asiakkailleen ilmaista sähköä lauantaisin.

1.8.2013 17:20 | Päivitetty 1.8.2013 17:20

Ilmaiseen sähköön olisi kaksi syytä. Niistä tärkein on sähköverkon kuormituksen tasapainottaminen. Viikonloppuisin sähkönkulutus on useissa maissa pienimillään.

Toinen syy olisi kilpailuetu. Asiasta uutisoinut Telegraph on jo ehtinyt kirjoittaa kymmenen vinkkiä, joilla ilmaisen lauantain voisi hyödyntää. Silloin kannattaa esimerkiksi laittaa ruokaa pakkaseen, silittää ja pestä pyykkiä. Suomessa lauantaista tulisi todennäköisesti entistäkin suositumpi saunapäivä, jos joku kotimainen sähköyhtiö tarjoaisi vastaavaa etua.

Ilmainen lauantai on jo käytössä British Gasin emoyhtiöllä Centricalla, joka tarjoaa sitä asiakkailleen joissakin osissa Yhdysvaltoja.

– Matalan tulotason ja korkean kulutuksen perheet hyötyvät siitä, ja se on sosiaalisesti edistyksellistä, ei taantumuksellista, Centrican toimitusjohtaja Sam Laidlaw sanoi brittilehdelle. 

CNBC:n mukaan ilmainen lauantai vaatii etäluettavan sähkömittarin. Ne ovat myös Suomessa yleistyneet kovaa vauhtia, ja tarjoavat sähköyhtiöille mahdollisuuksia uusiin hinnoittelumalleihin.   

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?