Tätä tuskin kukaan uskalsi ennustaa: USA +1,7 %

Yhdysvaltain kauppaministeriön tänään julkistamien alustavien lukujen mukaan maan bruttokansantuote kasvoi huhti-kesäkuussa 1,7 prosentin vuosivauhtia.

| Päivitetty

Ekonomistit odottivat uutistoimisto Bloombergin kokoamassa ennusteessa talouden kasvuluvuksi vain 1,0 prosenttia. Arviohaarukka ulottui 0,1 prosentin laskusta 1,8 prosentin kasvuun.

Yhdysvaltain taloudelle on antanut tukea parantunut työmarkkina sekä asuntojen hintojen kallistuminen alhaisen korkotason myötä. Kuluttajien horjuvaa luottamusta on paikannut keväällä varastojen kasvattaminen.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä bkt kasvoi tarkistettujen lukujen mukaan 1,1 prosenttia, kun aiemmin kasvuksi kerrottiin 1,8 prosenttia.

– On rohkaisevia merkkejä, että talous kestää rahapolitiikan kiristämisen. Kaikki näyttää paremmalta ja paremmalta. Toinen vuosipuolisko näyttää yleisesti ottaen paremmalta kuin ensimmäinen ja toisen vuosipuoliskon pitäisi olla myös viime vuotta parempi, rahoitusyhtiö PNC:n pääekonomisti Stuart Hoffmann sanoi uutistoimisto Bloombergille.

Kotitalouksien kulutus kasvoi toisella neljänneksellä 1,8 prosentin vauhtia, kun ennuste oli 1,6 prosenttia. Ensimmäisellä neljänneksellä kulutus kasvoi 2,3 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?