OP-Pohjolan Karhinen: S-Pankki ei uhkaa meitä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

OP-Pohjola ei pelkää S-Pankkia

OP-Pohjolan pääjohtajan Reijo Karhisen mukaan S-Pankki ei uhkaa finanssiryhmän asemaa maakunnissa.

­

31.7.2013 15:47 | Päivitetty 31.7.2013 15:51

Finanssiryhmä OP-Pohjolan pääjohtaja Reijo Karhinen ei pidä uudistunutta S-Pankkia uhkana ryhmälle maakunnissa.

Karhisen mukaan OP-Pohjolalla on tulevaisuudessakin "maan parhaat keskittämisedut".

– Ei uhkaa. Olemme tumpuloineet pahasti, jos se näin tekee, Karhinen sanoi OP-Pohjolan tulosjulkistustilaisuudessa.

S-Pankki ja Tapiola Pankki kertoivat kesäkuun alussa yhdistyvänsä uudeksi S-Pankiksi. Toukokuun lopussa S-Pankki kertoi hankkivansa sijoituspalveluyhtiö FIM:n.

S-ryhmän ja LähiTapiolan yhteistyön tarkoituksena on muodostaa "alueellinen ja asiakasomisteinen vaihtoehto pankkivetoisille finanssitavarataloille", LähiTapiola kertoi kesäkuussa. Tämä tarkoittaa muun muassa tuotteiden eli pankki- ja vakuutuspalveluiden ristiinmyyntiä asiakkaille.

Uusi S-Pankki ja S-ryhmän ja LähiTapiolan yhteistyö tunkeutuukin OP-Pohjolan perinteiselle reviirille; uusi toimija alkaa myydä sekä pankki- että vakuutuspalveluita ympäri Suomea.

"Eihuoleta"

OP-Pohjolan pääjohtaja Karhinen kehui ryhmän osavuosikatsausta esitellessään, että yhtiö on kasvattanut pankki- ja vahinkovakuutuksen yhteisten asiakkaiden määrää vuodesta 2005 lähtien 108 prosenttia hieman alle 1,5 miljoonaan asiakkaaseen.

OP-Pohjolan ja S-Pankin kilpailu olisi kahden osuuskunnallisen toimijan taistelua. Vielä OP-Pohjolaa ja S-Pankkia ei voi verrata toisiinsa.

Viime vuoden lopussa OP-Pohjolan tase oli lähes sata miljardia euroa. S-Pankin, Tapiola Pankin ja FIM:n yhteenlaskettu tase jäi alle kuuden miljardin euron, ilmenee Finanssivalvonnan tilastoista.

Lisäksi OP-Pohjolalla on yli sadan vuoden kokemus pankkitoiminnasta.

– Nöyrillä mielin toivotamme uuden toimijan tervetulleeksi markkinoille, mutta ei se meitä huoleta, Karhinen sanoi.

Karhisen mukaan OP-Pohjolan vahvuus on myös hyvässä pankki-infrastruktuurissa, esimerkiksi mobiilipankissa, jossa ryhmä odottaa "tiikerinloikkaa" seuraavan vuoden aikana.

Hänen mukaansa OP-Pohjola on kokeillut historiansa aikana erilaisia yhteistyökuvioita, mutta vain viimeinen, omistukseen perustuva Pohjola-yhteistyö on toiminut. OKO eli nykyinen Pohjola-pankki ilmoitti syksyllä 2005 hankkivansa enemmistön vakuutuspalveluita tarjoavasta Pohjola-yhtymästä.

– Vain omistuksellisessa mallissa integraatio voidaan viedä tarpeeksi syvälle, Pohjola-konsernin toimitusjohtaja Mikael Silvennoinen sanoi tilaisuudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?